Škoda 1203 oslavuje 50 rokov! Pozrite si unikátnu dobovú reklamu.

Dlhé roky slúžila novorodencom aj nebožtíkom.
Vydané  Text: 
Škodu 1203 sme v minulosti mohli stretnúť na každom rohu. Už pri predstavení však išlo o technicky zastarané vozidlo, ktoré nasledujúcich tridsať rokov trápilo svojich majiteľov. Sériová výroba tohto skvostu bola spustená až 5. júna 1968 (desať rokov po predstavení prvého prototypu) v českom Vrchlabí a do roku 1981 sa v tamojšom závode stihlo vyrobiť takmer 70 000 kusov. Výroba sa neskôr presunula do Trnavy, kde tieto dodávky vznikali až do roku 1999.
„Dievča pre všetko“ slúžilo všade tam, kde to bolo potrebné. Štandardne existovala ako dodávka, minibus alebo valník. Škodovácky štvorvalec OHV neskôr narástol z 1,22 na 1,43 l, v deväťdesiatych rokoch sa už pod značkou TAZ montovali aj naftové agregáty od koncernu VW s objemom 1,9 l. Po krachu majiteľa Sipox kúpila zvyšné stroje a diely firma Ocelot Romana Jirouše. V súčasnosti repasuje motory a na objednávku modernizuje karosárske diely . Vysmievaná, zatracovaná a neuveriteľne pomaly inovovaná 1203-ka sa aj cez všetky svoje neduhy stala legendou.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.
  • Vyberáme najlepšiu verziu

    Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!