KRÁTKA SPRÁVA

SAIC zdvojnásobuje svoju expanziu do Európy, postaví tu výrobný závod. Je v hre aj Slovensko?

Podľa neoficiálnych informácií by v hre mohlo byť aj Slovensko, ktoré by tak posilnilo líderskú pozíciu v európskom autopriemysle.

Podrobnosti o rozhodovaní sa o umiestnení továrne si však zatiaľ SAIC drží v tajnosti.
Očakáva sa, že viaceré čínske značky začnú budovať výrobné závody v Európe, aby sa vyhli zvyšovaniu cien dovezených modelov.
Vydané  Text: 

(pokračovanie prvej strany príspevku)

Slovensko ako silný partner pre automobilky

Čínska automobilka SAIC Motor hľadá miesto, kde vystavia nový výrobný závod v Európe na výrobu elektromobilov.

Podľa neoficiálnych informácií by v hre mohlo byť aj Slovensko, ktoré má silné zázemie v automobilovej výrobe.

SAIC Motor však zatiaľ nič nepotvrdila, a tak ide iba o špekulácie. Slovensko by však mohlo byť atraktívnou destináciou pre novú továreň vzhľadom na svoje skúsenosti s prijímaním zahraničných investícií a rozvinuté automobilové zázemie. SAIC Motor by sa tak mohol pridať k iným automobilovým výrobcom, ktorí už majú svoje závody na Slovensku a využiť jeho výhodnú geografickú polohu a dobrú dostupnosť kľúčových trhov v Európe.

Podľa odborníkov by tento krok mohol prispieť k ďalšiemu rozvoju automobilového priemyslu a vytváraniu pracovných miest v regióne, podľa iných by zasa ešte viac umocnila závislosť našej ekonomiky na autopriemysle, ktorý prechádza turbulentnými obdobím s neistou budúcnosťou v nasledujúcich rokoch.

Nielen čínske značky u nás spôsobujú prevrat. Autá po novom už nebudeme vlastniť, no aj tak na ne dostaneme dotácie

V blízkej dobe sa budú automobilky predháňať v nových možnostiach financovania dostupnej elektrickej mobility. Vo Francúzsku spúšťajú experiment „sociálneho lízingu“ na podporu dostupnej elektrickej mobility.

Inzercia

Pokračovať na ďalšiu stranu príspevku



Stránky: 1 2







Pokračujte na ďalší príspevok »



STARMUS na Slovensku

Kia sa stala partnerom mobility festivalu vedy STARMUS, poskytla 12 elektromobilov EV6 a EV9

  • STARMUS medzinárodný festival vedy, umenia a hudby sa bude konať už od tejto nedele 12. do piatku 17. mája v Bratislave a jeho ústrednou témou je Earth – budúcnosť našej planéty.

     Slovensko počas festivalu STARMUS VII. navštívia nobelisti, astronauti a svetoví umelci.  Kia je oficiálnym partnerom mobility a zabezpečí prepravu prednášajúcich v rámci celého festivalu svojou plne elektrickou flotilou vozidiel.