Verejné obstarávanie v rezorte dopravy

Rezort dopravy sa púšťa do najväčšej opravy mostov v histórii. Teraz hľadá konzultanta za 7,8 milióna eur

Oprava mostov sa dostala aj do programového vyhlásenia vlády, a tak rezort vnútra podniká prvé kroky, ktoré k splneniu tohto bodu programu povedie.

Za konzultačné služby mieni rezort zaplatiť 7,8 milióna eur bez DPH.
Vydané Text: 

Rezort dopravy pripravuje PPP projekt na opravu, výstavbu (nahradenie pôvodných) a prevádzku vybraných mostov na cestách I. triedy. Preto vyhlásil verejné obstarávanie na poradenské služby. Predpokladaná hodnota zákazky je takmer 7,8 milióna eur bez DPH.

V prvej fáze poradenských služieb konzultant spracuje štúdiu uskutočniteľnosti, ktorá posúdi výhodnosť plošnej obnovy mostov na cestách I. triedy formou PPP. Posudzovať bude mosty v stupni stavebno-technického stavu 4, 5, 6 a 7, teda uspokojivý až havarijný, pričom zanalyzuje viac ako 1 100 mostov v týchto kategóriách.

Cieľom štúdie je odpovedať na to, koľko mostov a akým spôsobom sa zrekonštruuje, a určí potrebný finančný rozsah PPP projektu. Poradca potom následne pripraví verejné obstarávanie na budúceho koncesionára.

Dve tretiny mostov na cestách I. triedy sú v zlom, veľmi zlom a havarijnom stave. Ak do nich nebudeme investovať, v budúcnosti sa situácia bude radikálne zhoršovať. Investície do mostov a ich rekonštrukcie sú pre ministerstvo dopravy absolútne kľúčové,“ priblížil minister dopravy SR Jozef Ráž.

Zníženie počtu mostov v zlom alebo havarijnom stave na cestách I. triedy sa dostalo aj do programového vyhlásenia vlády.

Tento plánovaný PPP projekt je vôbec prvý projekt opráv mostov v takomto rozsahu.

Predpokladané náklady nevyhnutné na plošnú opravu mostov môžu presiahnuť pol miliardy eur, presnú sumu určí práve štúdia realizovateľnosti a následne verejné obstarávanie.

 




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk




ODPORÚČANÉ


Športový crossover

Predstavujeme CUPRA Formentor: Rodí sa ikona

  • Model Formentor vznikol ako prvý vlastný model značky Cupra. Pri prvom predstavení vyvolal rozruch a vzbudil veľký záujem, čím pomohol, že sa nová značka naplno presadila. Odvtedy sa Cupra zapísala do povedomia a Formentor si získal mnoho priaznivcov.

     Odomkli sme celý článok z auto motor a šport č. 6/2024 
  • Predstavujeme nové MG 3: Zábava v meste

  • Model MG3 je vrelo očakávaná novinka. Do svojho segmentu má priniesť nielen priaznivú cenu, ale aj špičkovú hybridnú technológiu a výkon, aký sa bežne nevidí. To všetko spolu so zábavou za volantom!

     Odomkli sme celý článok z auto motor a šport č. 6/2024 
  • Štatút reklamnej a propagačnej súťaže JAGUAR ERA RELOADED – auto motor a šport č. 6/2024

  • PREAMBULA Tento Štatút propagačnej a reklamnej súťaže JAGUAR ERA RELOADED – auto motor a šport“ (ďalej len „Súťaž“) je záväzným dokumentom, ktorý upravuje pravidlá Súťaže a presne určuje podmienky riadneho priebehu Súťaže (ďalej len „Štatút“). Článok I VYHLASOVATEĽ A PARTNER SÚŤAŽE 1.1 Vyhlasovateľom Súťaže je spoločnosť Motor Media CS s.r.o., sídlo: Námestie slobody 11, 811 06 Bratislava – mestská… Prečítať celé

      
  • Štatút reklamnej a propagačnej súťaže Carven C’est Paris! La Nuit Pour Homme – auto motor a šport č. 6/2024

  • PREAMBULA Tento Štatút propagačnej a reklamnej súťaže JAGUAR ERA RELOADED – auto motor a šport“ (ďalej len „Súťaž“) je záväzným dokumentom, ktorý upravuje pravidlá Súťaže a presne určuje podmienky riadneho priebehu Súťaže (ďalej len „Štatút“). Článok I VYHLASOVATEĽ A PARTNER SÚŤAŽEInzercia Inzercia 1.1 Vyhlasovateľom Súťaže je spoločnosť Motor Media CS s.r.o., sídlo: Námestie slobody 11, 811 06 Bratislava –… Prečítať celé