STARMUS na Slovensku

Kia sa stala partnerom mobility festivalu vedy STARMUS, poskytla 12 elektromobilov EV6 a EV9

STARMUS medzinárodný festival vedy, umenia a hudby sa bude konať už od tejto nedele 12. do piatku 17. mája v Bratislave a jeho ústrednou témou je Earth – budúcnosť našej planéty.

Slovensko počas festivalu STARMUS VII. navštívia nobelisti, astronauti a svetoví umelci.
Kia je oficiálnym partnerom mobility a zabezpečí prepravu prednášajúcich v rámci celého festivalu svojou plne elektrickou flotilou vozidiel.
Vydané Text: 

Bratislava bude v najbližších dňoch žiť vedou, umením a hudbou. STARMUS, prestížny medzinárodný festival vedy, hudby a umenia, sa bude konať 12. – 17. mája 2024 v Bratislave. 7. ročník otvorí exkluzívny koncert Jeana-Michela Jarreho s názvom Bridge from the Future zostavený a navrhnutý špeciálne pre túto príležitosť. Vystúpenie francúzskeho umelca si podmaní publikum hudobno-vizuálnou šou. Otvárací koncert bude symfóniou objavovania a tvorivosti s dvoma legendami na pódiu, Jeana-Michela Jarreho a Briana Maya ako špeciálneho hosťa. Brian May, legendárny gitarista skupiny Queen, je tiež aj jedným zo spoluzakladateľov festivalu STARMUS.

Koncert sa uskutoční v areáli výstaviska Incheba v nedeľu 12. mája pri Moste SNP a bude zadarmo prístupný verejnosti.

Starmus sľubuje mimoriadny zoznam výnimočných svetových rečníkov, diskusie i hudobné vystúpenia. Nebude chýbať americká punk rocková kapela The Offspring. Pridá sa k nim britská popová ikona Tony Hadley, ktorý sa preslávil v 80. rokoch ešte ako člen kapely Spandau Ballet.

Inzercia

Inzercia

Z vedeckých hosti sa zúčastní Michel Mayor, laureát Nobelovej ceny za fyziku z roku 2019, astronauti Chris Hadfield, ktorý v minulosti velil medzinárodnej vesmírnej stanici ISS či Charlie Duke, ktorý bol súčasťou misie Apollo 16 a kráčal po mesiaci. Účasť potvrdili aj Pietro Barabaschi, riaditeľ experimentu ITER, ktorý buduje najväčší fúzny reaktor na svete, Donna Strickland, fyzička a laureátka Nobelovej ceny za fyziku z roku 2018, Gary Marcus, psychológ a kognitívny vedec zameriavajúci sa na AI, Neil Lawrence, DeepMind profesor pôsobiaci na University of Cambridge či bývalá prezidentka Írska a prezidentka organizácie „The Elders“, Mary Robinson. Počas festivalu budú mať návštevníci možnosť vychutnať si množstvo prednášok, ktoré sa budú venovať témam na hranici nášho poznania v astrofyzike, informatike, neurovede, mikrobiológii, biochémii a iných vedách. Medzi účinkujúcich na festivale bude aj Laurie Anderson s vystúpením ‚Ark’/’Lifeboat‘. Divákom sa predstaví počas ceremoniálu udeľovania medailí Stephena Hawkinga za vedeckú komunikáciu, ktorým sa oceňujú výnimočné príspevky k šíreniu vedeckých poznatkov, a na jedinečnom koncerte Sonic Universe, ktorý sľubuje nezabudnuteľné spojenie hudby a vedy.

Kia je mobility partnerom festivalu STARMUS

Festival STARMUS VII prináša na Slovensko spoločnosť ESET. Medzi ostatnými partnermi sú spoločnosti VÚB banka, OMEGA a KIA, ktorých cieľom je inšpirovať a posilniť jednotlivcov, aby zmenili svet. Kia so svojou jasnou víziou stať sa udržateľným poskytovateľom mobility a bohatým elektrickým produktovým porfóliom zabezpečuje bezemisnú prepravu všetkých prednášajuich a hostí v rámci celého festivalu. Kia poskytla flotilu 12 plne elektrických vozidiel v zložení EV6 a EV9.

PRVÝ TEST KIA EV9: Výkonný luxus. Je však porovnávanie s BMW na mieste?

Marián Hoffer, generálny riaditeľ Kia Sales Slovakia, pri príležitosti partnerstva povedal: „Partnerstvo spoločnosti Kia s festivalom STARMUS odzrkadľuje hodnoty spoločnosti Kia, ktorými sú inšpirácia, inovácie a udržateľnosť, ktoré tiež súvisia s vierou v rozvoj ľudského potenciálu. Kia je automobilová značka známa používaním špičkových technológií, čím si uvedomuje dôležitosť vedy a vedeckých objavov. Veda je cestou k zvedavosti, objavovaniu a posunu vpred. To je dôvod, prečo je Kia hrdým partnerom festivalu STARMUS v oblasti mobility, čím je podčiarknutý náš slogan „Pohyb, ktorý inšpiruje“. Potvrdzujeme svoj záväzok podporovať zvedavosť, pokrok a inšpiráciu ako aj chrániť našu planétu Zem.“

Program koncertov a prednášok dopĺňa STARMUS Camp, ktorý sa uskutoční na Hlavnom námestí v Bratislave od 12. do 17. mája a bude voľne prístupný verejnosti. Pre návštevníkov STARMUS Campu je pripravená inšpiratívna Kia zóna, ktorá bude počas celého festivalu dostupná verejnosti na bratislavskom Hlavnom námestí, okrem aktivít pre deti je prípravný aj súťažný kvíz o Svetové auto roka, Kia EV9, na týždeň.

TEST Kia EV6: Európske auto roka 2022 to v nabitej konkurencii nemá ľahké. Aký je s ňou život v zime?








ODPORÚČANÉ


Športový crossover

Predstavujeme CUPRA Formentor: Rodí sa ikona

  • Model Formentor vznikol ako prvý vlastný model značky Cupra. Pri prvom predstavení vyvolal rozruch a vzbudil veľký záujem, čím pomohol, že sa nová značka naplno presadila. Odvtedy sa Cupra zapísala do povedomia a Formentor si získal mnoho priaznivcov.

     Odomkli sme celý článok z auto motor a šport č. 6/2024 
  • Predstavujeme nové MG 3: Zábava v meste

  • Model MG3 je vrelo očakávaná novinka. Do svojho segmentu má priniesť nielen priaznivú cenu, ale aj špičkovú hybridnú technológiu a výkon, aký sa bežne nevidí. To všetko spolu so zábavou za volantom!

     Odomkli sme celý článok z auto motor a šport č. 6/2024 
  • Štatút reklamnej a propagačnej súťaže JAGUAR ERA RELOADED – auto motor a šport č. 6/2024

  • PREAMBULA Tento Štatút propagačnej a reklamnej súťaže JAGUAR ERA RELOADED – auto motor a šport“ (ďalej len „Súťaž“) je záväzným dokumentom, ktorý upravuje pravidlá Súťaže a presne určuje podmienky riadneho priebehu Súťaže (ďalej len „Štatút“). Článok I VYHLASOVATEĽ A PARTNER SÚŤAŽE 1.1 Vyhlasovateľom Súťaže je spoločnosť Motor Media CS s.r.o., sídlo: Námestie slobody 11, 811 06 Bratislava – mestská… Prečítať celé

      
  • Štatút reklamnej a propagačnej súťaže Carven C’est Paris! La Nuit Pour Homme – auto motor a šport č. 6/2024

  • PREAMBULA Tento Štatút propagačnej a reklamnej súťaže JAGUAR ERA RELOADED – auto motor a šport“ (ďalej len „Súťaž“) je záväzným dokumentom, ktorý upravuje pravidlá Súťaže a presne určuje podmienky riadneho priebehu Súťaže (ďalej len „Štatút“). Článok I VYHLASOVATEĽ A PARTNER SÚŤAŽE 1.1 Vyhlasovateľom Súťaže je spoločnosť Motor Media CS s.r.o., sídlo: Námestie slobody 11, 811 06 Bratislava – mestská… Prečítať celé