Volkswagen pripravuje parádny crossover. Do Európy príde z Brazílie!

V ponuke automobilky sa zaradí vedľa modelu T-Cross. Na trhu by sa mal objaviť ešte tento rok.
Vydané  Text: 
O tom, že Volkswagen v Brazílii vyvíja nový emotívny mestský crossover sa vedelo už dlhšie. Teraz však prenikla informácia, že by sa mal pozrieť aj do Európy! Nevedno, či bude príchod novinky na starý kontinent platiť všeobecne, alebo sa bude týkať iba vybraných trhov. Pre Južnú Ameriku sa auto bude vyrábať v Brazílii a sériová výroba by mala byť spustená ešte tento rok. Výrobou Európskej verzie bude veľmi pravdepodobne poverený niektorý z Európskych závodov koncernu, pričom výroba by mala odštartovať v roku 2021. > „Vôbec prvý krát v našej histórii ponúkneme na medzinárodnom trhu vlastný koncept automobilu. Budeme tak zdieľať design, techniku a know-how Brazílie so svetom,“ povedal o aute, ktoré je zatiaľ prezentované ako New Urban Coupé, prezident latinskoamerickej divízie Volkswagenu Pablo Di Si. Auto je postavené na podlahovej platforme MQB vo verzii A0, čo znamená, že bude súrodencom modelov Polo a T-Cross. Pod prednou kapotou teda bude mať klasické spaľovacie motory. Ak zostane platforma bez zmeny, auto by malo mať rázvor 2 551 mm. Prvé oficiálne obrázky z interiéru naznačujú, že to bude veľmi kvalitne vypracované auto vybavené modernými novými technológiami, a tak by jeho cesta na náročné trhy nemusela byť vôbec márna. Prístrojová doska napríklad dostala dva displeje, veľmi pekný je aj športový trojramenný volant. V Brazílii sa auto podľa posledných informácií bude volať Nivus, čo sa však v prípade Európy ešte môže zmeniť. Bude to T-Sport, alebo T-Cross Coupe? Uvidíme. Každopádne by mu to na našich cestách náramne svedčalo a k značke by mohol priniesť mladých, na emócie zameraných zákazníkov.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.
  • Vyberáme najlepšiu verziu

    Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!