Volkswagen pripravuje parádny crossover. Do Európy príde z Brazílie!

V ponuke automobilky sa zaradí vedľa modelu T-Cross. Na trhu by sa mal objaviť ešte tento rok.
Vydané  Text: 
O tom, že Volkswagen v Brazílii vyvíja nový emotívny mestský crossover sa vedelo už dlhšie. Teraz však prenikla informácia, že by sa mal pozrieť aj do Európy! Nevedno, či bude príchod novinky na starý kontinent platiť všeobecne, alebo sa bude týkať iba vybraných trhov. Pre Južnú Ameriku sa auto bude vyrábať v Brazílii a sériová výroba by mala byť spustená ešte tento rok. Výrobou Európskej verzie bude veľmi pravdepodobne poverený niektorý z Európskych závodov koncernu, pričom výroba by mala odštartovať v roku 2021. > „Vôbec prvý krát v našej histórii ponúkneme na medzinárodnom trhu vlastný koncept automobilu. Budeme tak zdieľať design, techniku a know-how Brazílie so svetom,“ povedal o aute, ktoré je zatiaľ prezentované ako New Urban Coupé, prezident latinskoamerickej divízie Volkswagenu Pablo Di Si. Auto je postavené na podlahovej platforme MQB vo verzii A0, čo znamená, že bude súrodencom modelov Polo a T-Cross. Pod prednou kapotou teda bude mať klasické spaľovacie motory. Ak zostane platforma bez zmeny, auto by malo mať rázvor 2 551 mm. Prvé oficiálne obrázky z interiéru naznačujú, že to bude veľmi kvalitne vypracované auto vybavené modernými novými technológiami, a tak by jeho cesta na náročné trhy nemusela byť vôbec márna. Prístrojová doska napríklad dostala dva displeje, veľmi pekný je aj športový trojramenný volant. V Brazílii sa auto podľa posledných informácií bude volať Nivus, čo sa však v prípade Európy ešte môže zmeniť. Bude to T-Sport, alebo T-Cross Coupe? Uvidíme. Každopádne by mu to na našich cestách náramne svedčalo a k značke by mohol priniesť mladých, na emócie zameraných zákazníkov.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Servis

Štatistika porúch ADAC 2024: Ktoré jazdené autá sú najviac a najmenej spoľahlivé? Majú elektromobily menej porúch?

  • Ktorý jednoduchý komponent najčastejšie paralyzuje autá? Štatistika porúch od ADAC je analýza zahŕňajúca 156 modelových radov vozidiel.

     Nová štatistika poruchovosti ADAC ukazuje nielen to, ktoré autá sa v roku 2023 kazili najčastejšie, ale aj to, či sú skutočne elektromobily spoľahlivejšie. 
  • Rozhovor

    Milovník áut Craig Ramsay o autách, šoférovaní a hokeji: Ako si užil vlajkovú loď Škoda Superb?

  • Craig Ramsay, tréner našej hokejovej reprezentácie, mal ako jeden z prvých na Slovensku možnosť na týždeň otestovať úplne nový model Škoda Superb.

     V exkluzívnom rozhovore pre Škoda Storyboard prezradil, ako sa mu jazdilo, akým je šoférom, čo pre neho znamená svet áut a čo vlastne poháňa prvého muža našej hokejovej reprezentácie? Samozrejme, podelil sa aj o to, ako vidí šance na prípadný úspech jeho zverencov na blížiacich sa hokejových majstrovstvách sveta.