Našli ste dnes ráno svoje auto poriadne zašpinené? Nie ste v tom sami

AKTUALIZOVANÉ: Dnešné ráno bolo pre stovky vodičov z okolia Bratislavy vskutku nemilé. Svoje autá našli výrazne znečistené, nebolo to však dielo vandalov.
Vydané  Text: 
Ranné znečistenie áut v okolí Bratislavy v noci z nedele na pondelok 16.4.2018 (foto: redakcia)

Dnes ráno našli vodiči v Bratislave a blízkom okolí svoje autá výrazne znečistené. Išlo o dôsledok dažďa a jemného hnedého až oranžového prachu, ktoré sa počas noci a nadránom vplyvom vetra spojili a nalepili sa na autá.

Pohľad na parkoviská a premávku v Bratislave a okolí bol dnes poznačený nevkusne špinavými automobilmi. Išlo pritom o taký počet znečistených áut, že to až bolo nápadné. Išlo o svedectvo toho, že v noci z nedele na pondelok sa okolím Podunajských Biskupíc, Mostu pri Bratislave, Rovinky, Vrakune či Malinova prehnal oblak jemného prachu, ktorý sa spoločne s miernym dažďom prilepil na karosérie a okná áut.
Ranné znečistenie áut v okolí Bratislavy v noci z nedele na pondelok 16.4.2018 (foto: redakcia)
Vodiči si tak ráno našli svoje negarážované autá výrazne znečistené hnedým filmom, ktorý sa z áut neodstránil ani počas jazdy. Pravdepodobne ide o dôsledok masívnej stavebnej činnosti v okolí Rovinky, Mostu pri Bratislave a Podunajských Biskupíc, kde práve prebiehajú prípravné práce na stavbu diaľnice a privádzacích ciest. Na poliach sa nachádzajú niekoľko metrov vysoké kopy vykopanej hliny, ktorá v dôsledku silného vetra uvoľňuje prachové častice roznášajúce sa do niekoľkokilometrového okruhu. AKTUALIZÁCIA: Denník aktuality.sk a niektoré ďalšie informovali o tom, že za znečistenie áut a vôbec Slovenska môže piesok, ktorý sa nad naše územie dostal zo Sahary. Je to jav, ktorý sa opakuje a nie je úplne nový. V priebehu tohto mesiaca je to už tretíkrát, čo sa jemný prach usadil na hladkých povrchoch a zanechal výrazné stopy, pričom vždy ide práve o saharský piesok.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.
  • Vyberáme najlepšiu verziu

    Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!