Japonská alternatíva pre dopravu v meste: Cocoa Walkcar

Má dojazd iba 16 kilometrov a vrátane poštovného a cla vás výjde aj na 2-tisíc eur.
Vydané  Text: 
Plochý hoverboard z Tokia: Cocoa Motor Walkcar (foto: Cocoa Motors)


Je to jedna z mnohých alternatív pre jazdu po meste pre ľudí, ktorí nemajú automobil, bicykel alebo elektrický skúter. Bezpečnejší hoverboard, z ktorého sa nedá spadnúť ako ľahko ako z tých dnes najpopulárnejších, má potenciál. Má totiž štyri kolesá, pomerne nízku, ale stále praktickú rýchlosť a 

Značka Cocoa Motors z Tokia už dávnejšie vyrobila a teraz začala predávať hoverboard, ktorý má aypicky štyri kolesá a celkom rovnú nášľapnú plochu. Vďaka tomu sa naň môžeme pozerať ako na bezpečnejšiu a skladnejšiu alternatívu k lacným čínskym hoverboardom – ale aj značne drahšiu. Štandardná lokálna hodnota Cocoa Walkcar presahuje tisíc eur a ak k tejto čiastke pripočítame náklady na dopravu, clo a daň, sa jeho slovenská cena bez problémov dostane k hodnote 2-tisíc eur.

Plochý hoverboard z Tokia: Cocoa Motor Walkcar (foto: Cocoa Motors)


Maximálna rýchlosť je 16 km/h, elektrický dojazd dosahuje nanajvýš 16 kilometrov. Na jedno nabitie vydrží jazdiť asi jednu hodinu a rovnaký čas si, podľa slov výrobcu, vyžaduje nabíjanie. Zariadenie sa ovláda rovnako ako iné hoverboardy, teda miernym náklonom v smere žiadaného pohybu. Vďaka štyrom kolieskam nehrozí, že by sa Walkcar prudko rozbehol a utiekol vám spod nôh. Zastavenie z plnej rýchlosti je pritom rovnako jednoduché, ako keby ste mali zastaviť z behu.



Toto zaujímavé riešenie by mohlo byť doplnkom k dopravnému mixu moderných miest, ktoré majú dobré cesty a chodníky, prípadne ktoré podporujú ľudí v používaní elektrifikovaných dopravných prostriedkov.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.
  • Vyberáme najlepšiu verziu

    Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!