Prísne tajné! Volkswagen plánuje predstaviť hneď niekoľko nových SUV modelov.

V koncerne dominuje emisný škandál, no nevedie k stagnácii. Práve naopak: značka sa vyvíja pozoruhodným tempom. VW sa má stať značkou SUV – a podľa možnosti aj s elektrickým pohonom.
Vydané  Text: 
Ako často sa stáva, že ľudia jasajú, keď vidia nový model VW? Ktorý ich tak chytí za srdce, že potlesk neustáva? Pri nových modeloch Polo, Tiguan alebo Arteon asi zriedka. No keď je predstavený ideový nástupca minibusu Bulli, potom sa – ako prezradili účastníci – 4 500 predajcov pozvaných na konferenciu o budúcnosti v Berlíne sotva udrží na stoličkách, hoci predstavený I.D. Buzz s elektrickým pohonom je zatiaľ iba štúdiou. Triumvirát členov predstavenstva Herbert Diess (predseda), Frank Welsch (vývoj) a Jürgen Stackmann (marketing) sa rozhodol pre cestu do budúcnosti, ktorá dá značke Volkswagen nový profi l – nielen vizuálne, ale predovšetkým v orientácii celého modelového programu.


Podobne to bude vyzerať aj pri ďalšom prírastku do modelového programu SUV v budúcom roku, no vo vyššom výkonovom pásme. Tiguan Coupé, zaradený v modelovom programe o segment vyššie, sa bude začínať od 110 kW (150 k) a navyše bude vybavený motorom 2.0 TDI biturbo s výkonom 176 kW (240 k) a benzínovým motorom 2.0 TSI s výkonom 162 kW (220 k), ktoré sa budú štandardne montovať so 7-stupňovou dvojspojkovou prevodovkou DSG a s pohonom všetkých kolies 4MOTION. Motory, rovnako ako kokpit, budú pochádzať z normálneho modelu Tiguan, no asistenčné systémy budú posunuté na úroveň modelu Arteon. Mimochodom, pre čínsky trh plánuje VW aj ešte jeden špeciálny model SUV kupé strednej triedy.

Kompletný príspevok nájdete v aktuálnom čísle časopisu Auto Motor a Šport









Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.
  • Vyberáme najlepšiu verziu

    Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!