Bežní ľudia overovali, či výrobcovia neklamú. SUV-čka otestovali v extrémnych podmienkach

Každý deň nemáte príležitosť spraviť extrémne off-roadové testy, ale pred výstaviskom autosalónu sa výrobcovia rozhodli verejne demonštrovať, že ich silné marketingové reči neklamú.
Vydané  Text: 
**Hyundai, SEAT, Audi, Mercedes-Benz, Ford a Volkswagen**. Týchto šesť automobiliek sa odhodlalo podstúpiť náročnú skúšku – ukázať verejnosti, že ich vozidlá sú pripravené aj na extrémne jazdné podmienky. Namiesto prírodného terénu ale svoje autá poslali do špecializovaného areálu pred výstaviskom. Ku cti uvedených automobiliek slúži fakt, že celú vec zrealizovali verejne naživo a za účasti návštevníkov frankfurtského autosalónu. Za výsledky demonštrácie sa nemusí hanbiť ani jedna zo značiek, pretože všetky vozidlá obstáli na výbornú. Nebolo pritom celkom isté, že sa nič nestane. Veď poznáte Murphyho zákony: **čo sa môže pokaziť, to sa aj pokazí**. ### Géčkový Mercedes, ale aj Hyundai Tucson Bolo nám celkom jasné, že automobily ako Mercedes-Benz Triedy G s portálovými nápravami či Ford Ranger takúto skúšku zvládnu s nadhľadom. Ale sledovať Hyundai Tucson, Hyundai SantaFe, Volkswagen Touareg, SEAT Tarraco a Audi e-tron, ako sa pripravujú na záťažový test, v nás vzbudzovalo skôr obavy. My veľmi dobre vieme, že SUV nie sú off-roady, hoci to tak výrobcovia často uvádzajú. Na rozdiel od mnohých iných esúvečiek však tie v uvedenej demonštrácii disponovali pohonom všetkých štyroch kolies, čo mala byť garancia zvládnutia skúšok.
Za volantom áut sedeli špecialisti a návštevníci autosalónu mohli zaujať pozíciu spolajazdcov a pasažierov. Na prvé počutie to nemusí znieť tak vzrušujúco, ale ak ste niekedy ako spolujazdec sedeli v aute, ktoré zdolávalo enormný kopec alebo terén, dobre viete, aký to môže byť zážitok. Vodič vie, čo sa deje, ale jeho spolusediaci si môže chvíľami myslieť, že auto nakoniec skončí na streche. Adrenalín si vtedy ako elektrický impulz razí cestu žilami a rozlieva sa do celého tela. Dobre ten pocit poznáme. Je krásny, ale aj hrozný – a jednoznačne návykový. Vysoké rampy, umelo vytvorený štrkový terén a preklápacie plošiny overili všetky zúčastnené automobily v divácky mimoriadne atraktívnej podobe. Testy dokázali, že konštrukčné vyhotovenie SUV nemôžeme podceňovať, práve naopak, jedná sa o vozidlá s ideálnymi ingredienciami: veľkorysými priestorovými pomermi, schopnosťou zdolávať náročné podmienky, s vysokým komfortom a zvyčajne s pestrou technologickou výbavou. Ak vám teda bude najbližšie niekto tvrdiť, že tie Tucsony, SantaFe, Tarracá a Touaregy nie sú vhodné do náročných podmienok, môžete mu ukázať našu fotogalériu a presvedčiť ho o opaku.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.
  • Vyberáme najlepšiu verziu

    Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!