Voda do ostrekovačov OMV CARISTAL získala v nemeckom teste vysoké hodnotenie

Voda do ostrekovačov OMV CARISTAL sa umiestnila na špici testu nemeckej certifikačnej autority GTÜ. Pripravte si svoje vozidlo na jarné cesty vďaka produktom OMV.
Vydané  Text: 
Jar láka na cesty nielen vodičov, ale aj drobný hmyz. Mušky spolu s peľom z prebúdzajúcej sa flóry však pre motoristov znamenajú aj komplikácie: na čelnom skle vytvárajú vrstvu nečistôt, ktorá sťažuje výhľad na cestu. Bez dobrého čistiaceho prostriedku sa preto vodiči v tomto ročnom období nezaobídu. Nemecká certifikačná autorita GTÜ (Gesellschaft für technische Überwachung) testovala desať rôznych čistiacich vôd do ostrekovačov. OMV CARISTAL sa s výsledkom „veľmi odporúčaný“ umiestnil v prvej trojke najlepších produktov. GTÜ na dôkladné testovanie účinnosti použili dva druhy znečistenia. Pre výsledok bol rozhodujúci počet cyklov stieračov, potrebných na vyčistenie testovaného čelného skla. V závislosti od kvality testovaných produktov bolo na dosiahnutie výhľadu potrebných 150 až 300 ml čistiacej kvapaliny v troch až šiestich čistiacich cykloch. OMV CARISTAL bez námahy odstraňuje šmuhy, prach i hmyz. Nanotechnológia a špeciálne prísady navyše zabraňujú opätovnému usádzaniu nečistôt a antistatické prísady udržia vaše čelné sklo čisté dlhšie. Vyniká tiež príjemnou vôňou. Všetky produkty radu CARISTAL sú kompletne bez toxických látok. Sú vhodné aj pre vozidlá s polykarbonátovými sklami a prednou mriežkou. Neškodia laku, chrómu, gume ani plastom. Čistiaca voda do ostrekovačov **OMV CARISTAL** je k dispozícii na čerpacích staniciach OMV v trojlitrových ekologických baleniach.
### Užitočné tipy pre jazdu na jar a v lete Zozbierali sme niekoľko užitočných a jednoducho uskutočniteľných tipov, aby ste sa aj v tomto ročnom období vždy dostali do cieľa: 1. Dolejte si vodu OMV Caristal do ostrekovačov. Do batožinového priestoru si pre istotu nachystajte aj rezervné balenie. 2. Venujte pozornosť batožinovému priestoru a potrebnému vybaveniu, skontrolujte, či máte výstražný trojuholník, reflexnú vestu, lekárničku. 3. Skontrolujte hĺbku dezénu a tlak vzduchu na pneumatikách: letné pneumatiky majú v Európe predpísaných minimálne 1,6 milimetra. Už od 4 milimetrov sa však zmenšuje priľnavosť a zvyšuje sa nebezpečenstvo aquaplaningu. 4. Skontrolujte stav oleja a chladiacej kvapaliny a v prípade potreby ich doplňte. 5. Vezmite si vždy so sebou na cesty dostatok pitnej vody.




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.
  • Vyberáme najlepšiu verziu

    Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!