Ozrutný elektrický Hummer dostal tisíc koní a plno zaujímavých „vychytávok“

Amerika a veľký pick-up patria k sebe odjakživa. Dodajme, že čím je väčší a výkonnejší, tým je populárnejší. Legendárny Hummer teda podľa očakávania dostáva druhú šancu.
Vydané  Text: 
Automobilka GM o svojej novinke postupne uvoľňuje informácie a niektoré sú doslova šokujúce. Viete si predstaviť, že sa táto ozruta z pokoja na rýchlosť 100 km/h rozbehne za tri sekundy? Že je to šialenstvo? Nie, vraj je to realita. Keďže však prvé verzie auta majú prísť na trh až na prelome rokov 2021/2022, firma o podrobných technických údajoch zatiaľ mlčí.
### Tisíc koní, tri motory a 15 500 Nm! Vieme aj to, že predbežne firma plánuje ponúkať štyri verzie auta a vrcholné verzie dostanú sústavu troch elektromotorov. O zásobárni energie automobilka zatiaľ hovorí skôr okrajovo. Akumulátor má meno Ultium a jeho konštrukčné detaily a kapacita zatiaľ zostávajú utajené. Podľa pomerne realistickej normy merania spotreby by však tomuto extrémnemu pick-upu mali dodať energiu na 400 až 563 kilometrov (podľa verzie).
### Tanečný krok Hummer bol pôvodne vojenským vozidlom a tak jeho talent zdolávať nezdolateľné nikoho neprekvapí. Video však okrem možností výškového nastavenia podvozka konečne odhalilo funkciu, ktorú v GM nazvali „Krabí režim“. Firma sľubovala, že sa auto bude vedieť pohybovať do boku. Ak by ste čakali, že sa postavíte vedľa parkovacieho miesta a auto sa tam zasunie, tak takto to teda nefunguje. Auto však dokáže ovládať natočenie predných aj zadných kolies, vďaka čomu dokáže jazdiť akoby po uhlopriečke. Bude to na niečo dobré, či je to len taká frajerina? V teréne to snáď uplatnenie nájde, pri parkovaní skôr nie.
### Kedy a za koľko? Podľa aktuálnych vyjadrení výrobcu by sa mala sériová výroba auta naplno rozbehnúť koncom budúceho roka, prvé autá teda možno očakávať začiatkom roka 2022. Ako prvá bude k dispozícii verzia Hummer EV Edition 1, za ktorú si GM vypýta 112 595 USD. Lacnejšie a civilnejšie verzie budú nasledovať neskôr, základná verzia za 80 000 USD sa však naplánovaná až na rok 2024. Američania však veľké pick-upy milujú a tak pre nich vysoká cena nemusí byť prekážkou. Otázne samozrejme, je, ako na tom bude v porovnaní s konkurenciou.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.
  • Vyberáme najlepšiu verziu

    Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!