Doma máte možno poklad a ani o tom neviete!

Ceny historických škodoviek mieria až do oblakov. Za exkluzívne kúsky v špičkovom stave môžete dostať až 50 000 €!
Vydané  Text: 
Mimoriadne obľúbený veteránom je asi najkrajšia škodovka histórie – model Felicia. Parádny kabriolet, ktorý bolo možné kúpiť aj s odnímateľnou pevnou strechou, sa nedávno objavil v ponuke firmy Mototechna. Túto krásku automobilka vyrábala v rokoch 1959 až 1964, z výrobných pásov zbehlo približne 15 000 exemplárov. Vo svojej dobe to boli pomerne bežné autá, dnes však už patria skôr o ozdobám veteránskych zrazov. A čím ich je na cestách menej, tým stúpa ich cena. Pred pár rokmi sa v Čechách kusy po renovácii dali kúpiť za sumu okolo 500 000 Kč. Tie časy sú preč. Keď ste vtedy nad investíciou do tejto krásky zaváhali, môžete ľutovať. Aktuálne sa ceny posunuli na takmer trojnásobok!
### Luxusné kúsky už cenou atakujú úroveň 50 000 €! Áno, až na takúto sumu si dnes majitelia Feliciu v TOP stave cenia. Konkrétne sa jedná o model z roku 1961 v slabšom, 50-koňovom vyhotovení s motorom 1,1, ktorý prešiel veľmi detailnou renováciou. Ako ukazujú obrázky, auto bolo rozobrané do poslednej skrutky, všetky dielce prešli dôslednou renováciou, čo už opraviť nebolo možné, bolo nahradené detailne vypracovanou kópiou. Dôslednosť a poctivosť práce je vidieť a cítiť z každého detailu. Majiteľ nenechal nič na náhodu a okrem klasickej skladacej streche k autu ponúka aj hardtop. Každý špás však samozrejme niečo stojí, a v tomto prípade si treba pripraviť 1 300 000 Kč. Je to moc, či dokonca hriešne moc? Ak sa pozrieme, s akým dôrazom na každý detail autor renovácie k autu pristúpil, tak ani nie.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.
  • Vyberáme najlepšiu verziu

    Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!