Dacia šokuje. Duster ako kabriolet!

Horúčka Dacia Duster úraduje v celej Európe, čo dáva priestor aj na vznik takýchto projektov. Je to fešák, čo poviete?
Vydané  Text: 
Hoci sa Dacia aj naďalej drží pozície značky vyrábajúcej pragmatické autá na každý deň, priestor na vznik špeciálnych modelov existuje. Jedným z príkladov je projekt populárneho modelu Duster bez strechy. Skutočnosť, že za projektom nie je priamo automobilka, ale externá firma na aute takmer nevidno. Dôvod je prostý, pre rumunskú spoločnosť AutoK9 to nie je prvá Dacia, ktorú prestavala. A hoci by sa mohlo zdať, že projekt výrobné linky určite nikdy neuvidí, história sklamanie brzdí. A platí to zvlášť v prípade Dacie, ktorá je úspešná nielen v Európe. Dodajme, že za základ firma použila Duster po ťažkej havárii. Práce na projekte trvali štyri mesiace a z firemného účtu odčerpali približne 30 000 €.
**Detailisti** Fotky Dacie Duster Summer potvrdzujú, že si dala firma na prestavbe auta záležať. Zmizla nielen strecha ale aj zadný pár dverí, za zadnými sedadlami naopak nechýba efektný ochranný oblúk. Dvere podľa očakávania dostali bezrámové okná, nová je predná maska aj zadné skupinové svetlá. S bielym lakom karosérie krásne kontrastujú čierne zliatinové disky. Podobnú farebnú kombináciu firma zvolila aj v prípade interiéru. Dominantným, hoci nie veľmi praktickým detailom je ale celkom určite drevo na podlahe a kryte batožinového priestoru. Ani tu úpravy nekončia. Do strednej časti prístrojovej dosky firma dokázala zabudovať veľký dotykový displej.
**Zostane solitérom** Doba odvážnym nápadom dnes celkom praje a v požičovniach automobilov v dovolenkových strediskách by mal Duster bez strechy celkom určite úspech. A tak, hoci sa jedná o projekt externej firmy, by sme nad letným Dusterom palicu zasa tak celkom nelámal.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.
  • Vyberáme najlepšiu verziu

    Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!