Volkswagen plní sľuby. Výroba elektrického SUV ID.4 už beží!

Len nedávno Volkswagen spustil predaj modelu ID.3 a na výrobnej linke v závode Zwikau sa už objavili aj prvé kusy kompaktného SUV s veľkým potenciálom. Uvedenie modelu ID.4 sa zjavne blíži.
Vydané  Text: 
Cieľom automobilky je stať sa lídrom v segmente elektromobilov, vo svojom závode v Zwikau totiž plánuje ročne vyrábať až 300 000 elektromobilov. Zwikau sa tak stane najväčším a najvýkonnejším závodom na výrobu elektromobilov v Európe. Plány koncernu sú však podstatne väčšie, v roku 2025 už plánuje vyrábať až 1,5 milióna elektromobilov. Ich výroba teda bude zjavne nabiehať aj v iných závodoch. Časť produkcie bude vznikať na starom kontinente (Drážďany, Hannover, Emden) ako aj v závodoch Anting (Čína) a Chattanooga (USA).
**Kompaktný iba zvonka** Už model ID.3 je na tom s priestorom pre posádku výborne, v prípade SUV ID.4 to bude ešte lepšie. V kabíne možno očakávať podobné materiály aj usporiadanie pracoviska vodiča. Na úvod bude novinka k dispozícii s pohonom zadných kolies, postupne do ponuky pribudne aj verzia 4×4. Sľubné správy prenikajú aj v oblasti dojazdu. Vďaka nízkemu koeficientu odporu vzduchu (cx = 0,28) a modulárnej koncepcii akumulátora má byť reálny dojazd na jedno nabitie viac ako 500 kilometrov. Na podrobnejšie technické údaje si ešte musíme počkať. Už teraz však možno povedať, že bude reálnou alternatívou pre veľkú skupinu motoristov.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.
  • Vyberáme najlepšiu verziu

    Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!