Predaj Hyundai Kona Electric prekonáva všetky očakávania!

Hyundai sa do elektromobility pustil medzi prvými a zdá sa, že sa mu to vypláca. Odbyt mestského crossoveru do zásuvky pokoril métu, ktorá je pre konkurentov iba veľmi vzdialeným želaním!
Vydané  Text: 
Hyundai Kona Electric tak na prekonanie méty 100 000 predaných kusov stačili iba dva roky. Podľa informácie automobilky kumulatívny celosvetový **predaj modelu KONA Electric k 30. júnu 2020 dosiahol 103 719 kusov**. Dodajme, že vozidlo bolo na trh uvedené v marci 2018, pričom viac ako tri štvrtiny z celkového počtu sa predalo mimo svojho domáceho trhu, ktorým je Kórea. Kona Electric získala od svojho uvedenia na trh viacero významných ocenení za špičkový dojazd, schopnosť rýchleho nabíjania, bezpečnostné funkcie a komfort. V apríli 2020 Kona Electric získala v premiérovej TopGear Electric Awards ocenenie ako najlepšie malé rodinné auto (Best Small Family Car) na základe dosiahnutého výkonu počas 24-hodinového európskeho tripu s dĺžkou 1 600 km. V tom istom roku U.S. News & World Report označil model KONA EV za najlepšie elektrické vozidlo. V roku 2019 WardsAuto zaradil KONA Electric do svojho top 10 zoznamu. V roku 2018 ju Auto Express vymenoval za Dostupné elektrické auto roka. KONA EV bola ocenená aj španielskym denníkom ABC v kategórii Najlepší automobil roka. KONA EV tiež získala titul severoamerické úžitkové vozidlo roka 2019. Hyundai plánuje do roku 2025 predávať 560 000 elektrických vozidiel ročne, a zužitkovať tak globálny úspech modelu Kona Electric.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.
  • Vyberáme najlepšiu verziu

    Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!