Volkswagen elektromobilom verí. Prestavuje ďalšiu fabriku

Prvou fabrikou, ktorú koncern vyhradil na výrobu elektromobilov, bolo Zwickau. Snaha stať sa jednotkou na trhu elektromobilov však koncernu velí pokračovať.
Vydané  Text: 
Voľba padla na Emden. Prečo? Napadlo nás hneď niekoľko dôvodov, veľmi pravdepodobným však môže byť jeho poloha. Fabrika sa totiž nachádza veľmi blízko mora, čo pomôže znížiť náklady na logistiku. Podľa vedenia spoločnosti sa Emden stane základným kameňom novej elektrickej ofenzívy. ### Na prestavbu, ktorá už naplno beží, koncern vyčlenil približne miliardu Eur. Konpletný prechod celej fabriky na výrobu elektromobilov je naplánovaný na rok 2022. Nová fabrika má naplniť ambície ročne vyrábať 300 000 elektromobilov. Volkswagen predpokladá, že po kompletnom nábehu výroby modelu ID.3 bude fabrika v Zwickau plne vyťažené a tak možno predpokladať, že šikovný crossover ID.4 bude zbiehať z výrobných pásov v Emdene. Malo by to logiku, záujem o elektrické SUV a crossovery je v celom svete. **Kto bude ďalší?** Vedenie koncernu už dávnejšie ohlásilo plán uviesť do konca roku 2025 až 20 nových elektromobilov. Je teda jasné, že to pri týchto dvoch fabrikách nezostane. Podľa predbežných informácií sa majú na výrobe elektromobilov podieľať aj fabriky v Hannoveri, Drážďanoch a Zuffenhausene. Mimo Nemecka padla voľba na Mladú Boleslav, Chattanoogu (USA), Fo-šan a Anting (Čína). Otázne samozrejme je, či fabriky prejdú na elektromobily kompletne, alebo budú súbežne vyrábať aj autá so spaľovacími motormi.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.
  • Vyberáme najlepšiu verziu

    Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!