Nový SEAT Ateca 2020: všetky informácie na jednom mieste!

Z Atecy sa stalo malé Tarraco. Výrazná modernizácia prospela v ideálnom čase, estetika však nie je všetko – Ateca prešla aj vylepšením techniky.
Vydané  Text: 
Nový SEAT Ateca je oficiálne odhalený. Kompaktné SUV si osvojilo kľúčové estetické princípy z väčšieho modelu Tarraco, čo mu mimoriadne prospelo. Často sa budeme stretávať s názorom, že Ateca je momentálne najkrajšie SUV na trhu. ### Kľúčové informácie: * SEAT Ateca prešla faceliftom, nejedná sa o novú generáciu, no inovácie sú celkom výrazné a zásadné; * dĺžka SUV sa zväčšila (+18 mm) na 4 381 mm; šírka (1.841 mm) a výška (1.615 mm) zostali zhodné s predchodcom. ### Motorizácie * základným benzínovým motorom je trojvalec 1.0 TSI s výkonom 81 kW (110 k), ktorý sa montuje so 6-stupňovou manuálnou prevodovkou * základný vznetový motor 2.0 TDI s výkonom 85 kW (115 k) sa kombinuje so 6-stupňovou manuálnou prevodovkou. * v závislosti od výbavy a motorizácie nová Ateca ponúkne jazdné režimy Eco, Normal, Sport, Individual a Offroad a Snow pri verziách s pohonom všetkých kolies 4Drive;

**4 kombinácie benzínových motorov:**
1.0 TSI 81 kW (110 k), manuálna prevodovka
1.5 TSI 110 kW (150 k), manuálna prevodovka
1.5 TSI 110 kW (150 k), prevodovka DSG
2.0 TSI 140 kW (190 k), prevodovka DSG a pohon 4Drive

**4 kombinácie naftových motorov:**
2.0 TDI 85 kW (115 k), manuálna prevodovka
2.0 TDI 110 kW (150 k), manuálna prevodovka
2.0 TDI 110 kW (150 k), prevodovka DSG
2.0 TDI 110 kW (150 k), prevodovka DSG a pohon 4Drive
### Palubná technika a bezpečnosť * predné svetlomety sú vybavené FULL LED osvetlením; * SUV dostalo novú bezpečnostnú výbavu, balíček bezpečnostných asistenčných systémov zahŕňa Pre-Crash Assist, Predictive Adaptive Cruise Control (ACC), Travel Assist (funkcia čiastočne automatizovanej jazdy), Emergency Assist, Side a Exit Assist; * Prediktívny adaptívny tempomat ACC na základe signálu GPS a digitálnej mapy z navigačného systému presne pozná polohu SUV a prispôsobuje rýchlosť jazdy podľa priebehu cesty – zohľadňuje zákruty, kruhové objazdy, rýchlostné obmedzenia a obytné zóny; * na volante sú kapacitné senzory, teda auto už vie rozlíšiť, či vodič skutočne drží volant alebo naň umiestnil fľašku s vodou, čo je častý trik vodičov na cestách; * funkcia Trailer Assist sa stará o bezpečnú jazdu s prívesom; * palubná technika je združená pod digitálny združený prístroj SEAT Digital Cockpit (uhlopriečka 26 cm/10,25″) a centrálny displej, ktorý môže mať 21 cm (8,25″) alebo 23,4 cm (9,4″); * Hlasové ovládanie modelu SEAT Ateca 2020 rozumie prirodzenej reči a umožňuje užívateľovi jednoduchým a pohodlným spôsobom ovládať systém infotainmentu, zadávať cieľ pre navigáciu alebo vyhľadávať a prehrávať hudbu. Ovládanie sa aktivuje slovom „Hola“, vysloveným dvakrát za sebou; * Systém Full Link umožňuje prepojenie auta cez platformy Android Auto a Apple CarPlay aj bezdrôtovo cez Bluetooth alebo Wi-Fi. * Systém SEAT CONNECT s integrovanou elektronickou SIM-kartou (eSIM) umožňuje doinštalovanie nových funkcií do infotainmentu a sprístupňuje funkciu celoeurópskeho systému núdzového volania eCall, či rozširujú tradičný navigačný systém o aktuálne dopravné informácie. ### Cena a dostupnosť Podrobnosti k cenovým nastaveniam nového modelu a jeho dostupnosti v predaji ešte budeme informovať.




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.
  • Vyberáme najlepšiu verziu

    Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!