Peugeot spustil predaj elektrickej verzie modelu 2008? Vieme o nej všetko.

Trh elektromobilov rastie doslova z týždňa na týždeň. Aktuálne na náš trh pribudol Peugeot 2008. Z akých verzií budete vyberať?
Vydané  Text: 
Záujemcu o tento štýlový mestský crossover poteší, že automobilka pokračuje v politike bohatého výberu verzií. Novinka je k dispozícii so všetkými verziami výbavy, ktoré ponúka pri modeloch osadených spaľovacím motorom. Vyberať teda budete z verzií Active, Allure, GT Line aj GT.
**Pod kapotou** Technika pod kapotou kopíruje ponuku modelového radu Peugeot e-208. Na pohon teda slúži elektromotor s maximálnym výkonom 100 kW (136 k) a najvyšším krútiacim momentom 260 Nm. Elektromotor čerpá energiu z akumulátora s kapacitou 50 kWh. Šprint z miesta na rýchlosť 100 km/h auto zvládne za 9 sekúnd, maximálna rýchlosť je 150 km/h. Vodič si môže vyberať z troch jazdných režimov: Eco, Normal a Šport. Podľa údajov výrobcu elektromotor priemerne spotrebuje 18,3 kWh na 100 kilometrov jazdy. S plne nabitým akumulátorom by ste teda podľa normy WLTP dokázať absolvovať 310 kilometrov.
**Nabíjanie** Budúceho majiteľa poteší, že svoje auto môže pripojiť aj na rýchlonabíjačku s výkonom 100 kW, vďaka čomu dokáže akumulátor na 80 % kapacity nabiť za príjemných 30 minút. Pri pripojení na nabíjačku s výkonom 11 kW získate plnú kapacitu akumulátora za 5 hodín a 15 minút, v prípade nabíjania s výkonom 6,4 kWh je to stále solídnych osem hodín. V prípade štandardnej domácej elektrickej zásuvky získate plné nabitie za 17 hodín.
**Za koľko?** Základná cenovka elektrického crossoveru Peugeot e-2008 je stanovená na 31 390 €. Hoci sa jedná o základný model Active, výbava je pomerne bohatá (napríklad LED reflektory, parkovacie snímače vzadu, zliatinové disky). Elektrická verzia k štandardu pridáva bezkľúčový vstup a štartovanie, automatickú klimatizáciu, elektrickú parkovaciu brzdu či rozšírený balík bezpečnostnej výbavy Bezpečnosť Plus. Za najluxusnejšiu verziu GT zaplatíte 36 390 €. Na záver jedna praktická informácia: Peugeot na akumulátor poskytuje záruku 8 rokov alebo 160.000 kilometrov na zachovanie minimálne 70% dobíjacej kapacity.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.
  • Vyberáme najlepšiu verziu

    Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!