Všimol si vôbec niekto, že Hyundai zmenil logo? Pozrite si aj nový i10 N-Line

Na autosalóne vo Frankfurte chýba značka KIA, domáci koncern Hyundai však so svojou značkou osobných automobilov prišiel a premiéroval hneď dve horúce novinky: nový i10 a koncept 45 EV. Boli sme pritom, pozrite si fotografie priamo zo stánku Hyundai.
Vydané  Text: 
Hyundai predstavil na tohtoročnom autosalóne vo Frankfurte nad Mohanom hneď dve veľmi zaujímavé vozidlá. Jedno z nich je odvážnym elektrickým konceptom, druhé zamieri do predaja už čoskoro a veľmi pravdepodobne sa z neho stane veľký hit. [GALLERY id=30197] Nový Hyundai i10 má potenciál poriadne zatriasť trhom s malými osobnými vozidlami. Má výrazný moderný dizajn, hodnotný interiér, šetrné motory a vskutku pôsobivú zbierku technológií pripravených pre vodiča a jeho spolujazdcov. Čo nás ale zaujalo väčšmi, je verzia N-Line, ktorú automobilka odprezentovala priamo vo svojom stánku na autosalóne. Hyundai i10 N-Line síce nebude supermalý hothatch, pretože N-vylepšenia budú predovšetkým estetické, lenže aj tak sa jedná o mimoriadne atraktívne vozidlo. i10 N-Line sa od konvenčného i10 líši celkom iným dizajnom prednej masky, na ktorej ostali zachované snáď iba tvary svetlometov a východiskový obrys masky chladiča. Denné LED svetlá sformované do kruhového motívu boli nahradené vizuálne agresívnymi tromi pruhmi, bledomodrý lak karosérie je vhodne doplnený o červené akcenty.

Nový Hyundai i10 oficiálne! Má najkrajší interiér vo svojom segmente.

Automobilka Hyundai ešte pred výstavnou premiérou na septembrovom medzinárodnom autosalóne vo Frankfurte zverejnila fotografie a prvé informácie novej generácie modelu i10. V porovnaní so svojím predchodcom má úplne nová i10-tka vylepšené proporcie: má zníženú strechu o 20 mm a karosériu širšiu rovnako o 20 mm. Vozidlo môže byť navyše vybavené novo navrhnutými voliteľnými 16-palcovými zliatinovými diskami kolies. **Široká... Prečítať celé

Druhou predstavenou zaujímavosťou je koncepčný elektromobil Hyundai 45 EV, ktorý vzbudil mimoriadnu pozornosť návštevníkov autosalónu. Nie je sa čomu čudovať, veď tento nezvyčajný kúsok vytŕča z radu autodizajnov. Dizajn je tak trocha retro a tak trocha sci-fi, správne namixovaný, aby nevyzeral komicky. Posuvné dvere sú nepochybne pútavým doplnkom, rovnako aj minimalistický interiér, ale nás najviac zaujal iný, nie práve nepodstatný, detail. Koncept 45 EV je nositeľom nového loga značky Hyundai. Alebo ak nie úplne nového, tak aspoň zásadne modernizovaného. Toto logo vychádza z toho, ktoré sa používa dnes, interpretuje ho však v dizajnovom smere „flat“ a celý jeho vizuál premieta do negatívu. Do kapoty je toto logo akoby vygravírované, takže z neho vôbec nevstupuje – práve naopak, je zapustené. [GALLERY id=30196] Na zadnej strane konceptu potom nie je štylizované písmeno H v ovále vôbec – nahradil ho plnohodnotný nápis HYUNDAI na LED obrazovke tvorenej viditeľne oddelenými svietiacimi bodmi, ktoré dokopy tvoria platformu pre zobrazenie zadných svetiel, smerových a výstražných svetiel, ale aj akejkoľvek inej grafiky, ktorá by mohla byť potrebná k prevádzke vozidla.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.
  • Vyberáme najlepšiu verziu

    Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!