BMW čelí kritike internetu! V autách si budeme musieť paušálne platiť za veci, ktoré boli dodnes samozrejmosťou

**Multimediálne systémy sú čoraz dôležitejšie a zákazníci im pri výbere auta venujú rovnakú pozornosť ako motorizáciám či prevodovke.** Najmä mladí vodiči si potrpia na bezchybnej integrácii mobilného telefónu s infotainmentom, pričom väčšina z nich už dnes využíva funkciu zrkadlenia obrazovky mobilného telefónu dostupnú pre zariadenia s operačným systémom Android a Apple iOS. Na túto technologickú vlnu najskôr zareagovali mainstreamové značky,… Prečítať celé
Vydané  Text: 
**Multimediálne systémy sú čoraz dôležitejšie a zákazníci im pri výbere auta venujú rovnakú pozornosť ako motorizáciám či prevodovke.** Najmä mladí vodiči si potrpia na bezchybnej integrácii mobilného telefónu s infotainmentom, pričom väčšina z nich už dnes využíva funkciu zrkadlenia obrazovky mobilného telefónu dostupnú pre zariadenia s operačným systémom Android a Apple iOS. Na túto technologickú vlnu najskôr zareagovali mainstreamové značky, ktoré disponovali jednoduchším prostredím multimediálneho systému a integrácia Apple Carplay a Android Auto im pomohla zatraktívniť a zjednodušiť používanie dotykovej obrazovky v autách. Dnes už viacerí výrobcovia ponúkajú túto službu bezplatne, prípadne za malý jednorazový poplatok pri kúpe vozidla. Paradoxne, tieto nové technologické vychytávky dorazili do prémiových vozidiel o niečo neskôr. **Výrobcovia luxusných značiek totiž považovali vlastné systémy za kvalitnejšie, pričom ďalšiu integráciu cez externé aplikácie považovali za zbytočnú.** Tlak zákazníkov ich však časom prinútil spojazdniť funkciu zrkadlenia obrazovky telefónu a medzi poslednými značkami bolo aj nemecké BMW. **Mnohí zákazníci však boli sklamaní z prístupu značky k novej funkcii. Nielenže iDrive podporoval len mobilné telefóny od spoločnosti Apple, ale zároveň si za aktiváciu služby Nemci pýtajú viac ako 300 eur!** Teraz prišla ďalšia rana, ktorá vyvolala vlnu negatívnych reakcií na internete. Po vzore iných predplatných služieb **sa BMW rozhodlo účtovať si za Apple Carplay paušálny poplatok vo výške 80 dolárov ročne.** Automobilka svoje rozhodnutie obhajuje tým, že ich multimediálny systém je komplikovaný a na spárovanie s mobilným telefónom využíva bezdrôtové spojenie cez WiFi a Bluetooth. S týmto problémom sa však úspešne popasovali aj iní výrobcovia, ktorý Carplay a Android Auto ponúkajú bezplatne. **My len tajne dúfame, aby sa paušálne poplatky nerozšírili aj na iné služby spojené s používaním vozidla.**

Čo je to zrkadlenie obrazovky telefónu?




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.
  • Vyberáme najlepšiu verziu

    Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!