Dobre sa pozrite: toto je najnovšie SUV od VW, volá sa T-Cross

Krásny a moderný, ale aj kontroverzný a rozpačitý. Na nové SUV od Volkswagenu si budeme musieť zvykať.
Vydané  Text: 
Očakávaný Volkswagen T-Cross je konečne odhalený a upútal veľkú pozornosť pre dizajn svojich zadných svetiel. Výrobca sa dramaticky odklonil od svojho konvenčného dizajnu a priniesol prvok, ktorý sa ešte chvíľu bude stretávať skôr s rozpačitými reakciami.
Automobil samotný ale zachováva dizajnový jazyk nemeckého koncernu a v rozumnej miere nadväzuje na väčšie SUV-čka T-Roc a Tiguan. Interpretuje ho v menšej podobe, ale udržiava si robustný charakter a vzhľadom budí dojem technologicky vyspelého vozidla, ktorým aj je. Ponúkne moderné multimediálne technológie i asistenčné systémy. Z nich vyberáme 8-palcový displej s infotainmentom, adaptívny tempomat, audiosystém od značky Beats, bezkľúčové odomykanie a štart motora s technológiou auto štart/stop či automatický brzdový manéver. T-Cross prichádza s natívnou podporou LED svetlometov, ambientným vnútorným osvetlením, automatickou klimatizáciou a stojí na 17-palcových kolesách.
Malý crossover bude konkurovať kompaktným SUV Ford Ecosport, Mazde CX-3, ale aj koncernovému SEATu Arona. T-Cross je kratší ako Hyundai Kona. Kapacita batožinového priestoru dosahuje rozpätie 385 až 455 litrov, ponúkne teda o niečo menší objem ako Citroen C3 Aircross (410 až 520 litrov). Ďalšie stovky litrov navyše v T-Cross získa sklopením zadných sedadiel do roviny.
Predná časť interiéru vyzerá naozaj výborne, ponúka koncernový dizajn a očakávame, že kvalatívne sa bude podobať na väčší model T-Roc. Tomu však novinári často vyčítajú tvrdšie plastové obloženie palubovky, ktoré by si zaslúžilo trocha viac mäkčených materiálov.
Novinka zdieľa základy s mestským Polom, pričom podobná bude aj technika či vzhľad interiéru. Nebudú chýbať ani malé odlíšenia v podobe terénnej masky chladiča, akú poznáme napríklad z modelov Tiguan či T-Roc. Okrem základného agregátu 1.0 TSI bude v ponuke aj štvorvalec 1.5 TSI či vznetový agregát 1.6 TDI. Samozrejmosťou bude výber medzi manuálnou a dvojspojkovou automatickou prevodovkou DSG. Veľkostne aj cenovo sa malý T-Cross zaradí medzi Polo a T-Roc.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.
  • Vyberáme najlepšiu verziu

    Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!