Názov tohto auta vám vypichne uši: Ako sa tento provokatér, ktorý vyrobil až politický problém, vlastne volal?

Názvy automobilov sa v mnohých prípadoch vytvárajú v mysliach marketingového oddelenia príslušného výrobcu automobilov, zvyčajne pochádzajú zo skratiek, alebo rôznych špecifických znakov na vozidle.
Vydané  Text: 
**Čo však robí názvy automobilov skutočne nečitateľné?** Hneď niekoľko vecí ako sú dvojité významy, skomolený názov rôznymi skratkami, akronymami ako napr. Renault Kadjar, Maserati Quattroporte, BMW X5 XDRIVE35D. Môžu znieť aj zvláštne ako Subaru Brat, ale aj hlúpo alebo negatívne. Dokonca až tak, že pod tlakom nahnevanej verejnosti musí auto zmeniť názov. Ako sa to stalo so **Studebaker Dictator!** V USA nemali s jeho názvom žiadny problém. V Európe však názov „Diktátor“ vyrobil až politický problém. Jeho výrobcovia nazvali auto diktátorom preto, lebo mali ambície, že bude vozidlo diktovať automobilový trend tej doby. Na starom kontinente, v čase vojny však išlo o veľmi zlú reklamu.
Európa skloňovala mená živých diktátorov ako Hitler alebo Mussolini. Britská monarchia tlačila na výrobcu veľmi diplomaticky. Výsledkom bolo, že sa Studebaker Dictator premenoval na Studebaker Standard Six. A zrazu išlo všetko oveľa ľahšie… *Zdroj: dailymail.co.uk*








Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.
  • Vyberáme najlepšiu verziu

    Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!