Car of the Year 2010: Prvé nominácie

Získať titul európskeho Auta roka je vždy prestížna záležitosť. Poznáme prvé nominácie pre rok 2010.
Vydané  Text: 
Komisia veľmi populárnej ankety Car of the Year zverejnila v prvom kole 30 modelov, ktoré sa budú uchádzať o prestížny európsky titul. Ide o vozidlá, ktoré sa v Európe začali alebo začnú predávať v období 12 mesiacov pred vyhlásením celkových výsledkov. K zverejnenej tridsiatke pravdepodobne pribudnú ďalšie automobily, podmienkou však je, aby boli v okamžiku hlasovania v predaji minimálne na piatich európskych trhoch a zároveň by sa ich malo predať najmenej 5 000 kusov. Porota ankety Car of the Year pozostáva z päťdesiatich motoristických novinárov, ktorí pochádzajú z 23 európskych krajín. Slovensko v nej zastúpenie nemá. Novinári pochádzajú predovšetkým zo silných automobilových trhov (Nemecko, Francúzsko, Taliansko, Španielsko, Veľká Británia majú až po šiestich zástupcoch), Česká republika má jedného zástupcu. Na zozname nominovaných áut nechýbajú horúce novinky a nájdete v ňom až päť modelov od značky Toyota. Meno víťaza, ktorý na európskom tróne nahradí Opel Insignia, sa dozvieme 30. novembra 2009. **Car of the Year 2010 – Nominované modely**BMW Z4Citroën C3 PicassoFord KaHonda InsightHyundai i20Hyundai ix55Chevrolet CruzeKia SoulKia SorentoLand Rover DiscoveryLexus RX 450hMazda 3Mercedes-Benz triedy EMitsubishi ColtNissan CubeNissan 370ZOpel AstraPeugeot 3008Porsche PanameraRenault Scénic (Grand Scénic)Seat ExeoSubaru LegacySuzuki AltoŠkoda YetiToyota iQToyota Urban CruiserToyota VersoToyota PriusToyota AvensisVolkswagen Polo








Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.
  • Vyberáme najlepšiu verziu

    Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!