Fotogaléria:Usain Bolt behá za Nissan

Luxusné kombi mieri do terénu.


V roku 1997 predstavilo Volvo praktické kombi, ktoré zvládlo ľahký terén a pýšilo sa dobrou spoľahlivosťou – model V70 XC, neskôr XC70. Aj vďaka dovozu a relatívne rýchlemu poklesu hodnoty vznikol po XC70-ke dopyt a dodnes sa tento model teší veľkej obľube.

Tesne pred parížskym autosalónom sa Volvo rozhodlo predstaviť tretiu generáciu tohto viacúčelového vozidla. Súčasná generácia tradične vychádza z kombi verzie vlajkového modelu. Zabudnúť môžeme na označenie XC, ktoré po novom budú môcť používať iba automobily kategórie SUV. Oplastované verzie budú niesť označenie Cross Country.

Od obyčajnej V90-ky sa Cross Country esteticky líši len v detailoch. V porovnaní s minulou generáciou je novinka o niečo civilizovanejšia a zdá sa, že plastová ochrana má skôr dekoratívny ako praktický účel. Zaujímavé sú však technické zmeny, ktoré autu pomôžu zdolať aj náročnejší terén.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Volvo sa môže pochváliť aj slušnou svetlou výškou 210 mm. Tú môže oplastovanému kombi závidieť nie jedno mestské SUV. Podvozok tiež dostal nové tlmiče a pružiny, za príplatok bude dostupné aj vzduchové odpruženie pre zadnú nápravu. Rozšírený bol rozchod kolies, vpredu o 20 milimetrov a vzadu o 40 milimetrov. Chýbať nebude ani pohon všetkých štyroch kolies či volič jazdných režimov Rough Road.

V útrobách V90 Cross Country budú pracovať štyri dvojlitrové motory rady Drive-E s osemstupňovým automatom Geartronic. Na výber budú dve benzínové verzie T5 a T6 s výkonom 187 a 236 kW. Väčšina však siahne po naftových agregátoch D4 (140 kW) alebo D5 (173 kW). Plug-in hybridné ústrojenstvo pod kapotou tohto modelu nenájdeme.

Výroba začne v továrni Torslanda na jeseň a prvé vozidlá sa k zákazníkom dostanú začiatkom budúceho roka. V Paríži žiaľ novinku neuvidíme, keďže sa automobilka rozhodla tejto udalosti nezúčastniť.

Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.
  • Vyberáme najlepšiu verziu

    Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!