Kompaktné kupé od VW

Koncept so všeobecným pomenovaním New Compact Coupé má namierené predovšetkým do USA, aj keď koncern sériovú výrobu zatiaľ odmietol.
Vydané  Text: 
Auto s rázvorom 2 650 mm je vybavené hybridným pohonným ústrojenstvom. Jeho základom je štvorvalec 1.4 TSI s výkonom 110 kW/150 k napojený na sedemstupňovú prevodovku DSG. Pomáha mu elektromotor s výkonom 20 kW/27 k, ktorý môže pracovať aj samostatne. Špecialitou je režim coast down, ktorý rozpojí motor a prevodovku, keď nie je potrebné aktívne využívať jeho silu na zrýchľovanie alebo spomaľovanie. Samozrejmosťou je aj rekuperácia energie do li-ion batérii. Auto zvláda zrýchlenie z 0 na 100 km/h za 8,6 sekundy, maximum je nad 220 km/h. Spotrebu výrobca uvádza na úrovni 4,2 l/100 km čo zodpovedá emisiám CO2 98 g/km.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.
  • Vyberáme najlepšiu verziu

    Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!