Apple nechce, aby ste sa hrali s mobilom! iPhone dostane špeciálny mód pre vodičov.

Americký gigant chce bojovať proti telefonovaniu za volantom.
Vydané  Text: 

Vodiči s telefónmi v rukách spôsobujú čoraz viac nehôd. Proti tomu sa snaží bojovať aj známa americká technologická spoločnosť a do novej verzie mobilného operačného systému vsunula špeciálny mód pre vodičov.


Princíp aplikácie bude relatívne jednoduchý. Pomocou snímačov telefón zistí, či šoférujete a podľa toho sa automaticky aktivuje režim. Počas jazdy sa tak pozastaví zobrazovanie notifikácií, obrazovka bude tmavá a nebude priťahovať vašu pozornosť.


Užívateľ si navyše môže zapnúť automatickú odpoveď na prichádzajúce správy. Keď sa vás budú snažiť zastihnúť, mobil odošle automatickú odpoveď a informuje ostatných, že práve šoférujete. Mód ide samozrejme jednoducho vypnúť. Ak ste napríklad pasažier, stačí kliknúť na ikonu „Im not driving“.


iOS 11 má byť uvedený na jeseň tohto roku ako bezplatná aktualizácia softvéru pre iPhone 5S a novšie modely.




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.