Fotogaléria:Z výrobne vyšiel 250-tisíci MINI Countryman

Buď sa Nemci nudili, alebo zamestnanci Air France opäť štrajkovali. Porsche totiž vyslalo model Cayenne na parížske letisko, kde s ním vyvenčili najväčšie dopravné lietadlo Airbus A380.


Vyzerá to tak, že práca na letisku vôbec nie je taká nudná, ako by sa na prvý pohľad mohla zdať. Okrem hľadania stratenej batožiny a intímneho obchytkávania cestujúcich, si v Paríži našli čas aj na zdolanie Guinnessovho rekordu. Na letisku Charlesa de Gaulla sa Porsche Cayenne podarilo utiahnuť najväčšie osobné dopravné lietadlo sveta s impozantnou hmotnosťou 285 ton.

Veľký Airbus dal do pohybu model Cayenne S Diesel s osemvalcovým motorom o objeme 4,2 litra a výkonom 283 kW. Airbus A380, patriaci spoločnosti Air France, utiahol na vzdialenosť 42 metrov. Podobné pokusy sme mohli vidieť aj v minulosti. Napríklad v roku 2006 utiahol Volkswagen Touareg V10 TDI lietadlo Boeing 747-200 s hmotnosťou 155 ton. O pár rokov na to ho ale prekonal Nissan Patrol. Ten vyvenčil nákladné lietadlo s hmotnosťou 170 ton.

Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.
  • Vyberáme najlepšiu verziu

    Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!