Fotogaléria:Paríž: Prichádza Sir Range Rover 4. generácie

Nová Lada ide v Rusku na dračku. Za crossover s klimatizáciou či vyhrievaním sedadiel si Lada účtuje menej ako 8 tisíc eur.


AvtoVAZ tento rok oslavuje päťdesiate narodeniny a vezie sa na vlne farebných edícií svojich modelov. Najprv ukázala farebnú Vestu a Xray, nasledovala Priora Black/White Edition a najnovšie sa do farebného obula aj populárna Kalina Cross.

Lada Kalina Cross sa predstavila už v roku 2014, no na náš trh prišla len nedávno. Jedná sa o mierne zvýšené a oplastované kombi, ktoré priamo vychádza z druhej generácie modelu Kalina. V Rusku sa táto verzia teší veľkej obľube.

Krátko po svojej premiére tvorila Kalina Cross asi 10 percent predajov celého modelového radu, dnes už má viac ako polovica predaných Kalin ochranné plasty okolo karosérie. Na štýlovú Kalinu pritom nemajú výhradné právo iba Rusi. Kalina Cross sa predáva v Nemecku a prednedávnom pribudla aj na stránke slovenského importéra.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Prevedenie Black Line nadväzuje na úspešné farebné edície svojich súrodencov. Dizajnéri nafarbili strechu, spätné zrkadlá a nejaké doplnky čiernou farbou. Prihodili nové 15“ zliatinové disky, farebné čalúnenie interiéru a všetko okorenili výbavou navyše. V Kaline tak môžeme nájsť klimatizáciu, rádio s Bluetooth a USB či vyhrievané sedadlá. Výsledok tak trochu pripomína deväťdesiate roky a výbavu Color Line škodováckej Felície, čo nemusí byť vôbec zlé. Trochu farby a hravosti v šedo-čiernom svete určite nezaškodí a mnohí výrobcovia by si mohli vziať od Lady príklad.

Pod kapotou sa nachádza benzínová 1,6ka s výkonom 78 kW (106 k) a krútiacim momentom 148 Nm, ktorá spotrebuje 6,5 l/100 km. Poháňané sú štandardne predné kolesá, a to cez päťstupňovú manuálnu alebo robotizovanú prevodovku. Na stovku sa s manuálom dostanete za 10 sekúnd, robot zaostáva o tri sekundy. Maximálna rýchlosť 178 km/h síce nenadchne, nie je však dôležitým aspektom tohto auta. Tým je skôr cena, ktorá sa u nás začína už na ôsmich tisícoch eurách. V Rusku túto cenu dokonca podlieza a za edíciu Black Line si automobilka účtuje 7 600 eur.

Importér nezverejnil akékoľvek informácie o príchode edície Black Line na náš trh, ale vzhľadom k tomu, že len samotnej Kaline Cross trvala cesta na Slovensko dva roky, môžeme v príchod edície Black Line len dúfať.

Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.
  • Vyberáme najlepšiu verziu

    Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!