Fotogaléria:JAZDA: Mercedes-Benz triedy S

Americký Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) poslal proti stene nové Volvo XC90, aby si vyslúžilo najvyššie možné ohodnotenie.


Automobil dostal najvyššie možné ohodnotenie Top Safety Pick+, ktoré prináleží len automobilom spĺňajúcim najvyšší možný štandard v pasívnej ochrane posádky, rovnako sa hodnotí tiež množstvo a funkcia prvkov aktívnej bezpečnosti.

A v čom konkrétne Volvo zabodovalo v porovnaní s minulou generáciou populárneho SUV? V prvom rade sa v novej XC90 vyskytol systém prevencie čelnej zrážky ohodnotený maximálnym možným počtom bodov a množstvo iných asistenčných systémov. Dokonale kontrolovaný pohyb figuríny sme mali možnosť vidieť aj v prípade obávaného testu s malým bočným prekrytím. Tam asociácia zaznamenala výbornú spoluprácu bočných hlavových a ramenných airbagov s čelnými. V kabíne nastal minimálny posun dovnútra, v najmarkantnejších bodoch nepresiahol 5 centimetrov.

Výborné výsledky v teste s malým prekrytím potvrdzujú podľa Volva efektivitu ich novej architektúry SPA. Tá zvyšuje prioritu elektrifikácie a bezpečnosti posádky. Pri tomto druhu nárazu sa, napríklad, snaží automobil odkloniť tak, aby nedošlo k ďalšej deformácii obstavaného priestoru. K tlmeniu nárazov tiež prispieva prítomnosť deformačných zón v konzole predných sedadiel.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Jedinou oblasťou, kde si Volvo neodnieslo najvyššie hodnotenie Good, bola prístupnosť a jednoduchosť obsluhy detskej sedačky. Tu si odnieslo druhé možné najvyššie ohodnotenie Acceptable. No aj napriek tomuto faktu sa z Volva XC90 stal automobil najvyššie ohodnotený ako v teste Euro NCAP, tak i v testoch americkej IIHS.

K dosiahnutiu image najbezpečnejšieho výrobcu áut na svete Volvu pomáha 40-ročná tradícia skúmania reálnych dopravných nehôd a vyhodnocovania dôsledkov nárazov. Aj vďaka tejto snahe sa z automobilky Volvo stal prvý výrobca na svete, ktorý ponúka systémy automatického brzdenia a varovania pred čelným nárazom ako štandardnú výbavu v celej svojej modelovej palete.

Lex Kerssemakers, prezident a CEO Volvo Cars, ďalej tvrdí: „Každé Volvo testované IIHS si vyslúžilo hodnotenie Top Safety Pick+. Sme jediná automobilka na svete, ktorá si môže dovoliť takéto tvrdenie. Je to ďalším krokom v našej filozofii Vision 2020, ktorá sa snaží dosiahnuť jasného cieľa – aby žiadna osoba nebola vážne zranená či zabitá v novom Volve do roku 2020.“

Inzercia

Inzercia

Inzercia

![Rf7t_D0CSgg](http://img.youtube.com/vi/Rf7t_D0CSgg/0.jpg)

Inzercia

Inzercia

Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.
  • Vyberáme najlepšiu verziu

    Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!