Nový najvýkonnejší SEAT Tarraco sa výkonom doťahuje na Golf GTI

SEAT v týchto dňoch rozširuje ponuku svojej vlajkovej lode o nový vrcholový model. SUV Tarraco sa tak stáva jedným z modelov, ktoré poskytujú najširšie spektrum výkonov a pohonov v celom koncerne. Najnovší prírastok do portfólia motorizácií urobí z tohto veľkého SUV poriadne ostrého Španiela. Zároveň ale ide o aktuálne najvýkonnejší sériový SEAT. SEAT Tarraco sa dočkal nového najvýkonnejšieho… Prečítať celé
Vydané  Text: 
SEAT v týchto dňoch rozširuje ponuku svojej vlajkovej lode o nový vrcholový model. SUV Tarraco sa tak stáva jedným z modelov, ktoré poskytujú najširšie spektrum výkonov a pohonov v celom koncerne. Najnovší prírastok do portfólia motorizácií urobí z tohto veľkého SUV poriadne ostrého Španiela. Zároveň ale ide o aktuálne najvýkonnejší sériový SEAT. SEAT Tarraco sa dočkal nového najvýkonnejšieho motora. Prepĺňaný dvojliter TSI s výkonom 180 kW alebo 245 koní je novým vrcholom ponuky. Svojim výkonom sa dotiahol na športové verzie ostatných značiek koncernu, ako sú Octavia RS alebo Golf GTI. Nový motor si bude možné nakonfigurovať jedine v najvyšších výbavách FR a Xcellence. Už v základe bude tento agregát spriahnutý s automatickou sedemstupňovou prevodovkou DSG a inteligentným pohonom všetkých štyroch kolies 4Drive.
Celkový výkon 245 koní a 370 Nm krútiaceho momentu zabezpečia, že Tarraco vyšprintuje z 0 na 100 km/h za slušných 6,2 sekundy. Maximálna rýchlosť je v tomto prípade 228 kilometrov za hodinu. Takýto pohon poteší určite nejedného otecka. Veľké SUV je totiž aj s najsilnejším motorom k dispozícii v 5 alebo 7-miestnom prevedení. Výroba vrcholnej verzie Tarraca bude prebiehať v továrni vo Wolfsburgu. Ako automobilka ďalej uvádza, SUV bolo navrhnuté a odladené v Španielsku. To mu má zaručiť emócie a pravý španielsky charakter. Okrem najvyššej verzie 2,0 TSI sa pod kapotu Tarraca montujú aj iné agregáty. Klasickému zastúpeniu sa môžu tešiť fanúšikovia TDI a TSI v rôznych výkonových spektrách od 110 kW. Ďalej je možné si Tarraco zakúpiť aj s plug-in hybridným pohonm e-HYBRID, ktorý má taktiež 180 kW. Ide pritom o rovnaké pohonné ústrojenstvo akým disponuje aj CUPRA Leon. Novinka by sa na trh mala dostať už v priebehu prvej polovice tohto roka. Už teraz je však možné si cez oficiálny konfigurátor SEAT navoliť Tarraco s týmto motorom.

Technické parametre SEAT Tarraco 2.0 TSI 245

Motor 2,0 TSI
Počet valcov/ventilov 4/16
Objem 1 984 ccm
Vŕtanie a zdvih 82,5 x 92,8 mm
Kompresný pomer 9,6:1
Maximálny výkon (kW/ot. min) 180/5 250 – 6 500
Maximálny krútiaci moment (Nm/ot. min) 370/ 1 600 – 4 300
Maximálna rýchlosť 228 km/h
Kombinovaná spotreba podľa WLTP 8,4 – 9,2 l/100km
Kombinované emisie COpodľa WLTP 191 – 208 g/km
 




Momentálne študujem 3. stupeň vysokoškolského štúdia FEI STU. Medzi moje najväčšie záľuby patria moderné technológie a svet automobilizmu. Nebojím sa elektromobility, no taktiež nepohrdnem ani vôňou čerstvého benzínu. Svet sa neustále mení a s tým aj autá, ktoré sú čoraz viac komplexnejšie. Práve túto zmenu budem sledovať s vami! Azda ako každý fanúšik motorizmu, si vždy poriadne oddýchnem pri sledovaní Formula 1.





Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.