VIDEO: Nový Defender sa pokazil už po 250 kilometroch! Bol to však len začiatok problémov:

Dvaja americkí automobiloví nadšenci z kanála The Fast Lane Car si ešte v júni objednali najlacnejší Land Rover Defender so štvorvalcovým motorom. **Po troch mesiacoch čakania si svoje vytúžené auto mohli konečne prebrať, no radosť netrvala dlho.** Po niekoľkých dňoch totiž zobrali nový Defender do prirodzeného terénneho prostredia, kde chceli naplno vyskúšať schopnosti tohto legendárneho modelu. **Namiesto… Prečítať celé
Vydané  Text: 
Dvaja americkí automobiloví nadšenci z kanála The Fast Lane Car si ešte v júni objednali najlacnejší Land Rover Defender so štvorvalcovým motorom. **Po troch mesiacoch čakania si svoje vytúžené auto mohli konečne prebrať, no radosť netrvala dlho.** Po niekoľkých dňoch totiž zobrali nový Defender do prirodzeného terénneho prostredia, kde chceli naplno vyskúšať schopnosti tohto legendárneho modelu. **Namiesto zážitkov však museli riešiť poruchu – na prístrojovom paneli totiž zasvietila kontrolka motora.** Auto malo pri prvých problémoch len niečo cez 250 kilometrov! Po napojení na OBD zistili, že porucha sa týka druhého a tretieho valca, takže auto zaviezli okamžite do servisu. Presný dôvod poruchy sa síce nedozvedeli, no mechanici aktualizovali softvér riadiacej jednotky a skontrolovali stav sviečok aj zapaľovacích cievok. Po dlhšej kontrolnej jazde bolo všetko v poriadku a chyba zmizla.
**Cestou zo servisu však objavili ďalší nedostatok, kvôli ktorému to mohli rovno otočiť späť k dílerovi.** Tentokrát im nefungovala parkovacia kamera, terénne pohľady ani asistent pre ťahanie prívesu. Mechanici tentokrát tvrdili, že jednotlivé elektronické moduly medzi sebou nekomunikujú tak, ako by mali. Riešenie tak spočíva v surovom reštarte celej elektroniky, potom zostáva len dúfať, že elektronika začne medzi sebou komunikovať správne. Ani to však nefungovalo a privolaný špecialista objavil chybný modul, ktorý bude musieť byť vymenený. Ten však nemali na sklade a dodnes presne nevedia presný dátum, kedy dorazí. Na konci videa dodávajú, že sú z celej situácie frustrovaní. **Najprv čakali tri mesiace na auto a tesne po odovzdaní sa dvakrát pokazilo. V servise už strávilo viac ako týždeň, a to nemá najazdených ani prvých 1 000 kilometrov.** Doteraz obaja vlastnili dva staršie modely od Land Roveru, pričom obe autá mali výbornú spoľahlivosť a pravidelne negovali diskusné tvrdenia o tom, že sú to nespoľahlivé autá. Teraz sa však bavia na tom, že začínajú chápať všetky tie vtipy o Land Roveroch.
Napriek všetkým okolnostiam dodávajú, že nový Defender im padol do oka. **Dobre vyzerá, má príjemný podvozok, terénne schopnosti a naozaj funkčný interiér.** S tým môžeme súhlasiť aj my v redakcii, nový Defender sa nám počas jediného týždňa dostal hlboko pod kožu. Našťastie sme nemali podobné problémy ako títo youtuberi, to by sme asi mali iný názor. Aké sú vaše skúsenosti s Land Roverom? Napíšte nám ich do komentárov!




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »