VIDEO: Nový Defender sa pokazil už po 250 kilometroch! Bol to však len začiatok problémov:

Dvaja americkí automobiloví nadšenci z kanála The Fast Lane Car si ešte v júni objednali najlacnejší Land Rover Defender so štvorvalcovým motorom. **Po troch mesiacoch čakania si svoje vytúžené auto mohli konečne prebrať, no radosť netrvala dlho.** Po niekoľkých dňoch totiž zobrali nový Defender do prirodzeného terénneho prostredia, kde chceli naplno vyskúšať schopnosti tohto legendárneho modelu. **Namiesto… Prečítať celé
Vydané  Text: 
Dvaja americkí automobiloví nadšenci z kanála The Fast Lane Car si ešte v júni objednali najlacnejší Land Rover Defender so štvorvalcovým motorom. **Po troch mesiacoch čakania si svoje vytúžené auto mohli konečne prebrať, no radosť netrvala dlho.** Po niekoľkých dňoch totiž zobrali nový Defender do prirodzeného terénneho prostredia, kde chceli naplno vyskúšať schopnosti tohto legendárneho modelu. **Namiesto zážitkov však museli riešiť poruchu – na prístrojovom paneli totiž zasvietila kontrolka motora.** Auto malo pri prvých problémoch len niečo cez 250 kilometrov! Po napojení na OBD zistili, že porucha sa týka druhého a tretieho valca, takže auto zaviezli okamžite do servisu. Presný dôvod poruchy sa síce nedozvedeli, no mechanici aktualizovali softvér riadiacej jednotky a skontrolovali stav sviečok aj zapaľovacích cievok. Po dlhšej kontrolnej jazde bolo všetko v poriadku a chyba zmizla.
**Cestou zo servisu však objavili ďalší nedostatok, kvôli ktorému to mohli rovno otočiť späť k dílerovi.** Tentokrát im nefungovala parkovacia kamera, terénne pohľady ani asistent pre ťahanie prívesu. Mechanici tentokrát tvrdili, že jednotlivé elektronické moduly medzi sebou nekomunikujú tak, ako by mali. Riešenie tak spočíva v surovom reštarte celej elektroniky, potom zostáva len dúfať, že elektronika začne medzi sebou komunikovať správne. Ani to však nefungovalo a privolaný špecialista objavil chybný modul, ktorý bude musieť byť vymenený. Ten však nemali na sklade a dodnes presne nevedia presný dátum, kedy dorazí. Na konci videa dodávajú, že sú z celej situácie frustrovaní. **Najprv čakali tri mesiace na auto a tesne po odovzdaní sa dvakrát pokazilo. V servise už strávilo viac ako týždeň, a to nemá najazdených ani prvých 1 000 kilometrov.** Doteraz obaja vlastnili dva staršie modely od Land Roveru, pričom obe autá mali výbornú spoľahlivosť a pravidelne negovali diskusné tvrdenia o tom, že sú to nespoľahlivé autá. Teraz sa však bavia na tom, že začínajú chápať všetky tie vtipy o Land Roveroch.
Napriek všetkým okolnostiam dodávajú, že nový Defender im padol do oka. **Dobre vyzerá, má príjemný podvozok, terénne schopnosti a naozaj funkčný interiér.** S tým môžeme súhlasiť aj my v redakcii, nový Defender sa nám počas jediného týždňa dostal hlboko pod kožu. Našťastie sme nemali podobné problémy ako títo youtuberi, to by sme asi mali iný názor. Aké sú vaše skúsenosti s Land Roverom? Napíšte nám ich do komentárov!




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »



Rozhovor

Milovník áut Craig Ramsay o autách, šoférovaní a hokeji: Ako si užil vlajkovú loď Škoda Superb?

  • Craig Ramsay, tréner našej hokejovej reprezentácie, mal ako jeden z prvých na Slovensku možnosť na týždeň otestovať úplne nový model Škoda Superb.

     V exkluzívnom rozhovore pre Škoda Storyboard prezradil, ako sa mu jazdilo, akým je šoférom, čo pre neho znamená svet áut a čo vlastne poháňa prvého muža našej hokejovej reprezentácie? Samozrejme, podelil sa aj o to, ako vidí šance na prípadný úspech jeho zverencov na blížiacich sa hokejových majstrovstvách sveta.
  • LÁSKA NA PRVÝ AJ DRUHÝ POHĽAD

    Ideálne vyváženie hodnoty a ceny / Dlhodobý test Kia Ceed 1.5 T-GDi 6MT Sport

  • Neverte im, keď tvrdia, že potrebujete prémiové auto, aby ste si splnili sny. Každému záleží na cene, nenechajte sa preto zahanbiť tým, že cielene hľadáte nové auto s najlepším balansom ceny, hodnoty, techniky a estetiky.

     Kia Ceed je stálicou, ktorá je overená, obľúbená a vytrvalo na poprednej pozícii, pokiaľ ide o ponúkanú výbavu vzhľadom na cenu - dokonca aj v stupni výbavy s názvom Sport. Foto: Juraj Hrivnák
  • Výpadok Slovensko.sk

    Portál Slovensko.sk má problém, elektronicky so štátom cez Chrome a Edge nevybavíte nič. Návod, ako to obísť

  • Kto chcel využiť týždeň so sviatkom na to, aby si vybavil záležitosti, ktoré od neho vyžaduje štát, má smolu. Portál Slovensko.sk naďalej trápia výpadky pre najčastejšie používané prehliadače internetu.

     Riešenie spočíva v nainštalovaní alternatívnych prehliadačov Opera alebo Firefox.