Vodičák v mobile? V Poľsku už čoskoro realita!

Digitalizácia pokročia v Poľsku o stupienok vyššie. Od jesene budú mať tamojší motoristi svoj vodičák v mobile. A čo nás?
Vydané  Text: 
Informáciu o tejto veľmi zaujímavej a praktickej novinke priniesol portál europskenoviny.sk. Netreba za tým hľadať žiadnu senzáciu, naši severný susedia sa iba rozhodli o digitalizácii nielen hovoriť, ale ju aj uvádzať do praxe. Okrem toho, že si svoj digitálny vodičák doma nezabudnete, aplikácia prinesie viacero ďalších benefitov. Držiteľa napríklad upozorní na dôležité termíny, ako napríklad blížiacu sa povinnú kontrolu na STK a EK, či potrebu úhrady PZP. Toto samozrejme nie je a ani zďaleka všetko, čo aplikácia môže v blízkej budúcnosti obsahovať. ### Asi nikoho neprekvapí, že u nás táto novinka zatiaľ na programe dňa nie je. Ako by aj mohla, keď máme problém aj so zrušením archaických nálepiek o absolvovaní STK a EK! Zavedenie novinky si samozrejme vyžiadalo viacero legislatívnych úprav, podobne ako u nás pôvodne zákon predpisoval povinnosť mať klasický vodičský preukaz zo sebou. Riešenie sa našlo a tak novinka môže vstúpiť do platnosti už túto jeseň. Túto novinku však budú môcť poľskí vodiči zatiaľ využívať iba doma, do zahraničia si budú musieť aj naďalej so sebou zobrať klasický vodičský preukaz.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.