Rolls-Royce SRH: Najmenší Rolls na svete prešiel prvou kontrolou

Po roku každodenného jazdenia servisní technici neodhalili nič, čo by bolo potrebné opraviť. Opäť sa preukázala remeselná zručnosť automobilky z Goodwoodu.
Vydané  Text: 
### Rolls-Royce SRH je úžasné auto. Bolo postavené pre oddelenie detskej chirurgie, pomáha znižovať stres u malých pacientov a tak nepriamo urýchľovať zotavovanie sa po zákrokoch. Teraz sa auto vrátilo do servisu v Goodwoode na prvú oficiálnu garančnú prehliadku. Na jar 2017 automobilka Rolls-Royce vytvorila špeciálny automobil pre veľmi špeciálneho zákazníka – pre oddelenie detskej chirurgie v nemocnici Sv. Richarda v anglickom Chichesteri, v rodnom mestečku značky.
O dvanásť mesiacov neskôr Rolls-Royce Motor Cars privítalo svojho najmenšieho člena rodiny priamo vo výrobnej hale v Goodwoode, aby sa podrobil jeho prvej technickej kontrole. Vozidlo absolvovalo test úspešne. Technici z výskumného centra nenašli nič, čo by vyžadovalo opravu a vydali ďalšie zdravotné osvedčenie. Model Rolls-Royce SRH (St. Richard’s Hospital) umožňuje deťom čakať na operáciu v príjemnejších podmienkach a jazdiť po chodbách detského oddelenia s cestnými značkami. Nezávislé riadenie vraj znižuje stres u malých pacientov. V nemocnici je zoperovaný priemerne jeden malý pacient denne a ak je to možné, do prípravnej miestnosti na operáciu sa dopravuje takto sám.
Rolls-Royce SRH bol vytvorený špeciálnym tímom, ktorý bežne vytvára unikátne verzie skutočných áut Rolls-Royce. Vozidlo obsahuje dva laky: Andalusian White a Salamanca Blue, s ručne nakreslenou červenou linkou „St. James Coachline“. Pohon nie je pedálovací, ako by sa mohlo očakávať, ale na elektrinu. Maximálna rýchlosť síce nedosahuje úrovní, ktoré by boli zaujímavé, avšak pre potreby nemocnice a detských pacientov stačí aj rýchlosť 10 km/h. Interiér sa údajne vyznačuje rovnakou kvalitou a detailnosťou, akú nájdete aj v skutočných veľkých autách tejto značky.




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.