TOP 10 filmových áut, ktoré by chcel v garáži každý!

Obyčajne vo filmoch oslavujeme hrdinov s tvárou a telom. Niekedy sa stane, že plech predbehne v popularite človeka a na piedestál strieborného plátna, alebo do televíznej histórie sa zapíše nezabudnuteľné filmové auto!
Vydané  Text: 
Pozrite sa na niektoré spomínané štvorkolesové ikony… **1. Autá a animákový McQueen** Disneyho snímka z roku 2006 a film „Autá“ s hlavnou hviezdou, ktorým bol rozprávajúci McQueen. Animák mal ešte dve pokračovania.
**2. Batman a Lincoln Futura Batmobil 1955** Batmobil sa stal známy už z prvých komixov a neskôr z televízneho seriálu z roku 1960 pod názvom Batman. Auto, rovnako ako jeho majiteľ, sa stali ikonami superhrdinu.
**3. Temný rytier a jeho Batmobil** Batmanove autá sa vyvíjajú a toto je model z roku 2008, kde hral hlavného hrdinu Christian Bale.
**4. Goldfinger a Aston Martin DB5 1964** Začiatky Jamesa Bonda boli dokonalé, najmä, čo sa týka áut. Toto autíčko malo v sebe ukryté zbrane, mapy, vedelo na povel zahmlievať okná či zo sedadiel hocikoho katapultovať. Filmové auto kúpil v roku 2010 nadšenec Jamesa Bonda za 4,6 miliónov dolárov!
**5. Thelma & Louise a ich Ford Thunderbird 1966** Geena Davis a Susan Sarandon ho šoférovali v roku 1991 na úteku počas celého filmu, až dokonca, kým neskočili zo zrázu.
**6. Scooby Doo a jeho Mystery Machine** Aj keď išlo o animák z roku 1969, autíčko dostalo aj fyzickú podobu a patrí do televízneho archívu.
**7. Návrat do budúcnosti a DeLorean DMC-12 1981** V roku 1985 to bol hit televíznych staníc. Marty McFly, ktorého hral Michael J. Fox, ním cestoval do roku 1955.
**8. Knight Rider a jeho Pontiac Trans Am 1982** Všetci sme ho poznali pod skratkou KITT. Seriál o lietajúcom a hovoriacom aute bol megaúspešný po celom svete, šoféroval ho David Hasselhoff a jeho hlasom bol herec William Daniels.
**9. Dni hromu a autíčko Chevrolet Lumina 1990** Tom Cruise hral pretekára NASCAR a jazdil na tomto super vytúnenom športiaku v roku 1990 s pretekárskym číslom 46.
**10. Blbý a blbší a ich psia dodávka** Jim Carey je blázon a rovnako bláznivé vedia byť aj veci vo filmoch, v ktorých hrá, tak ako toto auto z roku 1994.
*Foto: newsday.com*








Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.