Exluzívne foto: NOVÁ OCTAVIA + Kodiaqu svetlá od Superbu prospeli, naopak to nefunguje

ŠKODA OCTAVIA IV + Kodiaq so svetlami Superbu a Superb so štvorokým dizajnom
Vydané  Text: 

Render Škoda Superb a Kodiaq 2019

Kodiaqu by masívne svetlomety inšpirované Superbom výrazne pomohli k estetickejšiemu a prémiovejšiemu zovňajšku. Naopak, štvoroký dizajn predných svetlometov by v Superbe nemusel vystreliť práve najlepšie.

SUV Škoda Kodiaq ide na dračku, čakacie doby na dodanie nového kusu sa počítajú v mesiacoch a nie je dôvod, aby výrobca tlačil na výraznejší facelift. Takisto Superb sleduje neustály trhový úspech a nedáva podnety k tomu, aby sa Škoda zamýšľala nad skorými veľkými inováciami v jeho dizajne, napriek tomu sa už o dizajne novinky hovorí otvorene. Žiadna zo situácií ale nie je dôvod, ktorý by mal fanúšikov značky odradiť od tvorby renderingov a fotomontáží možnej budúcnosti. Ako by vyzerala Škoda Kodiaq, keby prevzala svetlomety od Superbu? Myslíme si, že naozaj dobre. Súčasný vzhľad Kodiaqu je výrazne moderný, automobilka jeho prednú masku nápadne odlíšila od zvyšku portfólia, avšak zachovala niektoré kľúčové prvky, vďaka ktorým jednoznačne identifikujeme mladoboleslavský pôvod.
Render Škoda Kodiaq 2019
Naopak, keby sa svetlomety z Kodiaqu presunuli do sedanu a kombi Superb, výsledok by nebol tak pôsobivý. Na prvý letmý pohľad by sa dokonca mohlo zdať, že by išlo o krok späť k predchádzajúcej generácii dizajnu, v ktorom si Superb osvojil ostro rezané tvary svetlometov.
Render Škoda Superb 2019
Aj keď uvedené fotografie nehovoria o reálnych zámeroch automobilky, Škoda v blízkej dobe nejaké tie zmeny pripravuje. Tento rok očakávame Karoq RS a Kodiaq RS, facelift Superbu a tiež sa špekuluje o Citigo druhej generácie. Neskôr v priebehu roka 2019 čakáme SUV-kupé Kodiaq GT a prvé formálne správy o úplne novom SUV Škoda Polar. O plne elektrickom SUV sa hovorí až v súvislosti s rokom 2020.
Škoda Octavia IV (2019) Zdroj: AUTO BILD/Larson
Najviac sa očakáva populárna Octavia. Octavia IV sa bude predávať v tradičných úrovniach výbavy Ambition, Style, Scout (kombi), Laurin & Klement a RS, v karosárskych verziách liftback a kombi. Neskôr v roku 2021 sa zásadne upraví ponuka motorov. Nová Octavia bude výrazne hranatejšia, opustí štvoroký dizajn predných svetiel, bude viac evokovať dojem technologickej vyspelosti.
Škoda Octavia IV (2019) Zdroj: AUTO BILD/Larson










Pokračujte na ďalší príspevok »



SERVIS / PORADŇA

Ak predávate jazdené auto, legálne môžete zvýšiť cenu o stovky eur

  • Na trhu sa nachádzajú tisíce a tisíce jazdených áut, každé z nich súťaží o pozornosť potenciálnych kupujúcich.

     Najlepšie preto je, keď sa odlišujú kompletnou servisnou históriou, čo najlepšou technickou kondíciou a čistotou. Niekoľko realistických tipov, ako zvýšiť hodnotu jazdeného auta a na čo dbať, aby sa zbytočne neznižovala.
  • AUTO ROKA SLOVENSKO

    Finále Auto Roka Slovensko sa blíži. Odborná porota už odovzdala svoje hlasy

  • Nová nezávislá súťažná anketa je zastrešená odbornou porotou zloženou z motoristických novinárov, influencerov a odbornej verejnosti.

     V nedeľu, 14. marca prebehli v areáli Slovakia ringu spoločné testovacie jazdy. Väčšina poroty svoje hlasy udelila priamo na mieste, absentujúci členovia budú hlasovať individuálnou formou.  Pokračuje tiež hlasovanie v internetovej ankete Auto Roka Slovensko – Hlas Verejnosti.
  • Autopriemysel / Čínske automobilky

    Riaditeľ BMW prekvapil: Čína nie je hrozbou, clá na elektromobily nezvyšujte

  • Európski výrobcovia áut sa obávajú, že by Čína reagovala na európske clá rovnako. Pre BMW je Čína najväčším trhom a ostatné automobilky takisto preferujú zachovanie voľného trhu.

     Zatiaľ čo pre BMW a Mercedes nemusí byť Čína problémom, Stellantis a Renault nové lacné značky ohrozujú. 
  • Prvá jazda

    Prvý test nového VW Tiguan 1.5 eTSI: Je na mieste hovoriť o revolúcii?

  • Každý marketingový špecialista sa hrozí zadania, že má vytvoriť kampaň na produkt „pre každého“. Lenže Tiguan takým produktom je a zdá sa, že výrobca našiel recept na to, ako ho spraviť naozaj dobre.

     Nová generácia je síce podstatne drahšia ako predchodca, ale aj lepšie vybavená už v základnej výbave. Prikladáme aj slovenské ceny.