Koľko fliaš sa vojde do kufra nového Karoqu? Viac, ako vypijete za rok.

Je to síce v prvom rade reklama, ale experiment od Škoda Auto poukázal na „schopnosť“ Karoqu niesť aj mimoriadne množstvo športových fliaš.
Vydané  Text: 


Rovný tisíc kusov 0,5-litrových bidonov (športových fliaš), to je ten počet, ktorý Karoq odviezol vo svojom batožinovom priestore s využitím variabilných prvkov. Dokopy to dáva síce iba 500 litrov objemu fliaš, tie však majú obaly a nie celkom kompaktné rozmery.

Batožinový priestor Škody Karoq má kapacitu 521 litrov a po posunutí zadného radu sedadiel o 15 centimetrov (funkcia Varioflex) narastie o ďalších 67 litrov. Po úplnom sklopení sedadiel a využití všetkých variabilných prvkov kapacita kufra dosahuje až 1810 litrov. To sú veľmi priaznivé údaje.

Kurióznu správa Škoda zverejnila v súvislosti so zistením, že na Tour de France jeden tím cyklistov spotrebuje týždenne až tisíc takýchto bidonov vody. Jednou jazdou na Karoqu teda bolo možné prepraviť celú týždennú spotrebu fliaš. Ako uvádza Škoda, pretekári holandského tímu LottoNL – Jumbo počas pretekov dlhých 3 540 km vypijú 2 500 až 3 000 bidonov.

Nabudúce by mal Karoq zamachrovať znova a preniesť tie fľašky aj naplnené vodou.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.