Medzi automobilkami Opel a PSA panujú nezhody, Nemci sa nechcú vzdať vývoja.

V súčasnosti prebiehajú prípravy na kompletné prevzatie nemeckej automobilky a problémy na seba nenechali dlho čakať!
Vydané  Text: 
Francúzi chcú v rámci šetrenia nákladov minimalizovať vývoj automobilky Opel. Ohrozených je niekoľko tisíc pracovných miest vývojového centra, kde v súčasnosti pracuje viac ako 7 700 zamestnancov. V Rüsselsheime plánujú najbližšie tri roky vyvíjať modely na základe súčasnej techniky, ktorú vyvinuli v spolupráci s General Motors.

Podľa šéfa skupiny PSA, Carlosa Tavaresa, by sa mal Opel vzdať vlastnej techniky a vybrať si potrebné súčiastky zo skladov Peugeotu a Citroënu. Paríž nedávno stopol už rozpracovaný vývoj budúcej Corsy a celý projekt mohli Nemci zahodiť do koša. Nová Corsa tak s najväčšou pravdepodobnosťou bude len prezlečeným Citroënom C3. Francúzi sa tentokrát odmietajú vzdať (asi ponaučenie z histórie) a Opel jasne ťahá za kratší koniec. My len dúfame, že sa zo značky Opel nestane len ďalší prezliekač kabátov a podarí sa jej zachovať si vlastnú identitu.




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.