Fotogaléria:PRVÝ TEST: Volkswagen Golf: 1.4 TSI Highline DSG

Aby sme presne vedeli, s akým stavom auta máme dočinenia, pozreli sme sa trošku na jeho technický stav.


Čo si budeme nahovárať. Naše cesty sú hrozné. Preto sme sa hneď v úvode rozhodli, že dáme zmerať stav tlmičov, aby sme vedeli, či sa rok jazdy po našich „necestách“ výraznejšie podpíše pod ich kvalitu. Podľa merania urobenom na meracej stolici má predný ľavý tlmič 90 %, pravý 80 %. Zadné 79 a 75 %. Aj keď sa vám možno zdajú čísla zadných tlmičov nízke, sú v poriadku. Až keď by hodnota bola okolo 40 %, vtedy by bol problém a boli by zrelé na výmenu.

Veľmi dobre obstáli brzdy nielen brzdným výkonom, ale aj súmernosťou. Pravé predné vykázali brzdnú silu 2,92 kN, ľavé 2,85 kN, čo je rozdiel len 2 %. Vzadu je situácia 1,65 vs. 1,7 kN, čo je rozdiel 3 %.

Ako sme predpokladali, meranie výkonu sa v podstate zhoduje s dátami udávanými výrobcom. Motor zatiaľ nenaháňame a po studených štartoch aj patrične dlho zohrievame na pracovnú teplotu. Od prebratia sme zatiaľ najazdili približne 3 000 km s priemernou spotrebou 5,6 l/100 km (podľa dotankovaného paliva), pričom palubný počítač udáva priemernú spotrebu 5,9 l/100 km.

Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.
  • Vyberáme najlepšiu verziu

    Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!