Fotogaléria:Infiniti bude európske

Hranica medzi realitou a počítačovou simuláciou sa čím ďalej, tým viacej zotiera. Dokazuje to aj trailer k počítačovej hre Gran Turismo Sport.


Kultová hra Gran Turismo je u hráčov počítačov hier už notoricky známa a v podstate odjakživa plnila dve úlohy. Za prvé bola perfektným simulátorom pretekov a po druhé umožnila dokumentovať stav počítačovej grafiky. Tvorcovia sú známi fanúšikovia motoristického športu a vidno na fanatickom spracovaní všetkých detailov. Každým rokom je posun vpred markantný a Gran Turismo už dávno prekročila hranice obyčajnej počítačovej hry. Všetko je reálne, ostré ako britva a nielen v upútavke, ale aj na vašej obrazovke, najnovšia hracia konzola PS4 Pro totiž podporuje aj 4K rozlíšenie, takže ak ste si kúpili televízor s týmto rozlíšením, máte o ostré zábery aj špičkový zvuk postarané.

Pre dokonalý obraz integrovali tvorcovia formát HDR, pre lepšie zobrazenie kontrastov bielej a čiernej. Inými slovami užijete si preteky počas západu slnka vo Willow Springs, prípadne nočný stint na Nurburgringu počas 24 hodinovky. A to nie je všetko. Novinkou je aj kolorovací formát BT2020. Majiteľ Sony Playstation Kazunori Yamauchi tvrdí, že sa vám na obrazovke zjaví hodnoverná červená farba Rosso Corsa od Ferrari, prípadne Volcano Orange od McLarenu. To všetko uvidíte naostro, vo vašej obývačke.

A ak si chcete tento zážitok posunúť do inej dimenzie vyskúšajte si túto hru s 3D okuliarmi Playstation VR. Nebudete potrebovať ani televíziu, ani 3D aparatúru. A zažijete pocity pretekára v kokpite špeciálu. Mercedesu-AMG GT3.

![0siGVASN9PQ](http://img.youtube.com/vi/0siGVASN9PQ/0.jpg)

Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.
  • Vyberáme najlepšiu verziu

    Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!