Fotogaléria:Najšportovejšia Toyota súčasnosti

Pevnú nahradil plátennou, ktorá sa zloží len za 18 sekúnd. Na trh vstúpi už na jar.


Tento nápad by mohol viacero ľuďom prísť ako zverstvo, no napokon sa stal skutočnosťou. No nedalo by sa povedať, že pokusy neboli už pred Evoque – spomeňme napríklad Nissan Murano CrossCabrio, predstavený taktiež v slnečnej Kalifornii. Vtedy príbeh skončil ťažkým prepadákom, teraz však nemusí. A prečo?

Skúsime to zobrať od povrchu. Narozdiel od neúspešného Nissanu je na pohľad Evoque oveľa zladenejším celkom a technicky sa na nič nehrá. Podobne ako sa nehrá s detailami, ktoré zostali prakticky totožné s konceptom z roku 2012. Strecha sa skladá zo zložitého mechanizmu, ktorý však umožňuje manipuláciu až do rýchlosti 50 km/h. Zatváranie strechy si vyžaduje o tri sekundy viac, avšak zložená strecha zapadá celkom presne do línií automobilu. Batožinový priestor však ponúkne len slabých 251 dm3 objemu, prístupného cez malý otvor. Nuž, otvorene si povedzme – štýlovka.

Utrpela aj hmotnosť vozidla. Nejde totiž len o strechu, ktorá sama o sebe váži 68 kilogramov. Výstuhy podvozku, rámu čelného skla a vystreľovacie oblúky vyšvihli ukazovatele hmotnosti vyššie o 270 kilogramov, na 1 936 kilogramov. Pohonné ustrojenstvo je však rovnaké ako pri zakrytej verzii.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Zákazníci si budú môcť vybrať z trinástich farieb lakov karosérie, vrátane nových – Waitomo Grey a Baltoro Ice. Vybavenie vozidla zostáva taktiež totožné s troj- a päťdverovými verziami po nedávnej modernizácii.K dispozícii je tak pohon všetkých štyroch kolies so systémom Terrain Response, či užívateľské rozhranie InControl s prémiovým audiosystémom Meridian s výkonom 660 Wattov. Akustickí inžinieri sľubujú zvuk a komfort na úrovni uzavretých verzií.

Evoque Convertible sa bude vyrábať výlučne vo Veľkej Británii v závodoch v Halewoode. Vysoká výrobná kvalita je zaručená, no rovnako ako strhujúca cena: 47 500 libier, čo v prepočte znamená vyše 66 500 €! Dá sa však predpokladať, že svoju cieľovú skupinu si nájde presne, ako to dokázal jeho zatvorený brat.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.
  • Vyberáme najlepšiu verziu

    Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!