Bude Toyota Supra motoristickým sklamaním? Toto jej vodiči neodpustia!

Na nástupcu legendárnej Toyoty čakáme už 15 rokov!
Vydané  Text: 
Myslím si, že históriu tohto modelu nemusím zdĺhavo rozoberať. Supra je legendou, na ktorú čakáme už 15 rokov. Potešila nás aj správa, že **na vývoji spolupracuje Toyota aj s automobilkou BMW**, takže v budúcnosti môžeme očakávať nejaký derivát s podobnou technikou.


Supra má meno a históriu s rodokmeňom. Je to auto, ktoré by chcel mať na parkovisku azda každý motorista. Vyskytli sa tu ale problémy, ohrozujúce úspech novej generácie. Ten prvý sa týka motorov. **Podľa najnovších správ bude základná Supra k dispozícii len so štvorvalcovým motorom.** Za poctivý šesťvalec si majitelia budú musieť priplatiť, no ani ten sa nevyhne elektrifikácii. Toyota ho chce skombinovať s elektrickým pohonom.
Druhý problém sa skrýva v prevodovke. **Toyota chce novú Supru predávať výhradne s automatickou prevodovkou**, čo sa rozhodne nebude páčiť každému. Áno, automat je lepší ako človek, a to v mnohých ohľadoch. Šoférske auto by však malo byť o ovládateľnosti a dokonalom spojení medzi vodičom a strojom, čo je možné dosiahnuť len prostredníctvom manuálnej prevodovky.


Všetky tieto informácie zaklincuje fakt, že derivát od BMW manuál s najväčšou pravdepodobnosťou dostane. To môže Supru odsunúť na vedľajšiu koľaj, čo by bola škoda. **Teší nás aspoň to, že tieto informácie unikli neoficiálne a neboli potvrdené ani jednou automobilkou.**




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.