Koncept hyperšportu Jaguar X prichádza z Bratislavy a od Slováka

Nie je to oficiálny koncept, ale Briti by sa mohli dielom Ivana Venkova pokojne inšpirovať.
Vydané  Text: 
Jaguar X Concept od Ivana Venkova z Bratislavy (stiahnuté z profilu na Behance)

Automobil Jaguar X Concept nemá vyhliadky stať sa reálnym pojazdným modelom, je totiž dielom v Bratislave pôsobiaceho dizajnéra Ivana Venkova, ktoré zverejnil na svojom profile na Behance. Behance je priestor, v ktorom umelci a kreatívci zverejňujú svoje diela a uchádzajú sa tak nielen o pozornosť laickej verejnosti, ale predovšetkým vlastnej komunity. X Concept získal svoj názov odvodením od slova experimental, určitým spôsobom pritom nadväzuje na koncepčné automobily XJ220 z roku 1988 a C-X75 spred sedem rokov.

Automobilka Jaguar dnes nemá vo svojom modelovom portfóliu hyperšport a aj projekt ako C-X75 sa nakoniec po veľkom humbuku na parížskom autosalóne nedočkal realizácie. Štyri elektromotory, benzínový agregát a dve turbá sú skrátka pre civilný aj športový svet priveľké sci-fi, respektíve ním boli pred siedmimi rokmi. Venkov na svojom profile v sieti Behance zverejnil aj ďalšie pútavé vizualizácie športových automobilov: napríklad [Ferrari Concept 2](https://www.behance.net/gallery/37573863/Ferrari-Concept-2), [Mercedes I.](https://www.behance.net/gallery/44647917/Mercedes-I) či [Supercar XC 03](https://www.behance.net/gallery/28816701/XC-03-supercar-concept). Tvorba tohto bratislavského kreatívca je naozaj mimoriadna, venuje sa produktovému dizajnu s dôrazom na prémiovosť. Aj obyčajná fľaška s olejom v podaní Venkova vyzerá fantasticky, veď si pozrite jeho profil. Zaujímavosťou je, že jeho práce nenachádzajú uplatnenie doma, ale v zahraničí – v Šanghaji, Singapure, Hong Kongu, v USA a tiež v Štokholme.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.