GLE kupé dostane špeciálnu oranžovú edíciu. Ani jeden lak karosérie však oranžový nie je.

Ceny tejto oranžovej edície Mercedes radšej ani nezverejnil.
Vydané  Text: 
Mercedes-Benz GLE kupé v edícii OrangeArt s oranžovými akcentmi (foto: Daimler) Pre viac fotiek si otvorte galériu k článku.

Mercedes-Benz predstavil novú edíciu automobilov GLE kupé s názvom OrangeArt Edition. Oranžovými akcentmi zdôrazňuje športový charakter vozidiel, pričom vyhotovenie interiéru, motorizáciu, doplnky a lak karosérie si budú môcť zákazníci vybrať.

Zákazníci budú mať na výber zo šiestich farieb lakov, konkrétne to bude čierna, polárna biela, obsidiánovo čierna, irídiová strieborná, selenitová sivá a diamantová biela bright designo. Veľmi kreatívne pomenovania, však? Nech máte na SUV kupé akýkoľvek názor, musíte uznať jedno: **toto sa Mercedesu naozaj vydarilo. Fakt!**
No nie sú krásne? Mercedes-Benz GLE kupé v edícii OrangeArt s oranžovými akcentmi (foto: Daimler) Pre viac fotiek si otvorte galériu k článku.

Automobily patriace do tejto edície sa začnú predávať od augusta, postavené budú na 21-palcových diskoch AMG v čiernom prevedení, svetlomety sú lemované čiernymi prstencami z LED osvetlenia. V interiéri sa medzi kľúčové vlastnosti radia športové sedadlá s čalúnením koža napa/mikrovlákno DINAMICA v čiernej farbe s lemovaním v oranžovej farbe a kontrastným ozdobným šitím v sivej.
Mercedes-Benz GLE kupé v edícii OrangeArt s oranžovými akcentmi (foto: Daimler) Pre viac fotiek si otvorte galériu k článku.

Edícia ponúkne na výber aj prvky výbavy od AMG, ale nebude to podmienkou pre kúpu. Presnejšie budú pod hlavičkou OrangeArt k dispozícii nasledovné modely: 350 d, 400, 500 a AMG GLE 43, všetky vo variante kupé a s pohonom všetkých štyroch kolies 4MATIC. Ceny zatiaľ importér nezverejnil. A vlastne je to jedno, pretože ľudia, ktorí si takéto autá kupujú, si ich aj tak neberú na lízing a ani nemajú hlboko do peňaženky.




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.