Ford uvádza inovatívny airbag pre Mustang

Na ochrane pasažierov v prípade nehody je stále čo zlepšovať. Nový airbag od Fordu možno umiestniť aj na miesta, ktoré to doteraz nedovoľovali.
Vydané  Text: 
Automobilka Ford prináša v najnovšej generácii modelu Mustang nový kolenný airbag spolujazdca. Novinkou v tomto prípade pochopiteľne nie je jeho pozícia, vzduchový vankúš chrániaci nohy cestujúcich možno nájsť v automobiloch už niekoľko rokov, ale konštrukcia. Vďaka tomu mohol byť umiestnený do dvierok odkladacej schránky pred spolujazdcom. Tradičný textilný vzduchový vankúš má pomerne značné zástavbové rozmery, ktoré pri danom požadovanom objeme v nafúknutom stave v podstate nie je možné zredukovať. Nový airbag, chránený pätnástimi rôznymi patentmi, je riešený úplne inak. Jeho najdôležitejšou časťou je nafukovacia plastová vzdušnica, umiestnená priamo v telese dvierok schránky. Pri aktivácii airbagov potom vzdušnicu naplní špeciálne zariadenie, čo zabezpečí vysunutie panelu skrinky proti kolenám cestujúceho. Hoci plastový panel na pohľad nepôsobí rovnako mäkko ako tradičný airbag, ochranný účinok ktorý ponúka je s ním úplne porovnateľný. ![o4QcF350pjU](http://img.youtube.com/vi/o4QcF350pjU/0.jpg) Nový airbag okrem zlepšenia pasívnej bezpečnosti, tiež zväčšuje vnútorný priestor, a tak i komfort pre posádku. Netradičná konštrukcia navyše môže viesť k ďalším aplikáciám, konštruktéri už dnes zvažujú použitie vzdušnice v ďalších častiach interiéru, kde by konvenčný airbag z priestorových dôvodov nebolo možné použiť.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.