Fotogaléria:Ford spúšťa výrobu novej Kugy

Novinka zaujme miesto v príplatkovej výbave novej triedy E.


V Stuttgarte prišli s novou bezpečnostnou funkciou, ktorú by ste v zozname príplatkovej výbavy určite nemali ignorovať. Ide o takzvaný Ružový štít, ktorý v prípade nárazu ochráni váš sluch. Na ten sa totiž dosť často zabúda, pritom zvukový náraz je pri nehode veľmi silný a jednoducho môže poškodiť váš sluch.

Telo sa pri nadmernom hluku bráni stiahnutím stapediového svalu a napnutím ušných bubienkov. Vďaka tomu je ucho schopné odrážať zvuk späť a bráni mu vstupovať ďalej do vnútorného ucha. Pri nehode však môže nepripravený ušný bubienok veľmi ľahko prasknúť.

Tomu má zabrániť už vyššie spomínaný Ružový štít. Ten tesne pred nárazom spustí tón o hlasitosti 80 decibelov, ktorý pripraví ušné svaly na blížiaci sa náraz. Vysielaný zvuk je zložený z rôznych frekvencií, ktoré následne spustia akustický reflex.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.