SEAT predstavuje chuťovku pre rýchlych oteckov z dielne CUPRA! Toto by ste si nemali nechať ujsť:

Na Slovensko donesie automobilka len 5 kusov limitovanej edície Leon CUPRA R ST
Vydané  Text: 
Španieli priniesli na slovenský trh limitovanú verziu Leonu ST so športovou úpravou z dielne CUPRA. O jedinečnosti modelu svedčí aj fakt, že **na Slovensku plánuje automobilka predať len päť kusov Leonu v tejto úprave.** Konštruktéri si dali záležať na aerodynamike, a preto exteriér vozidla obohatili o lišty, spojlery a difúzor, ktoré majú zabezpečiť dostatočný prítlak k vozovke vo vyššej rýchlosti. V interiéri poteší zrezaný volant potiahnutý alcantarou alebo športové sedadlá s integrovanou opierkou hlavy pripravené podržať telo pri rýchlom prejazde zákrut a neunaviť počas dlhej cesty. **Napriek úpravám sa konštruktérom podarilo zachovať veľmi dobré priestorové podmienky a komfort na palube.** Oteckovia ocenia veľký batožinový priestor s objemom začínajúcim sa na hodnote 587 litrov, do ktorého s ľahkosťou zmestia nie jeden detský kočík či batožinu.
V pohodlnom interiéri by len málokto tipoval, že pod kapotou tohto rodinného kombi bije **dvojlitrové benzínové srdce s výkonom až 221 kW (300 k) a krútiacim momentom 400 Nm, vďaka ktorému Leon ST zrýchli z 0-100 km/h za neuveriteľných 4,9 sekundy.** Tento výsledok sa vozidlu podarilo dosiahnuť aj vďaka prítomnosti rýchlej dvojspojkovej automatickej prevodovke s možnosťou manuálneho radenia. Pri zohľadnení maximálnej rýchlosti obmedzenej na 250 km/h museli konštruktéri myslieť aj na brzdné schopnosti, o ktoré sa postarajú postarajú 4-priestikové 370 mm BREMBO brzdy v čiernej farbe.
Za najväčšie prekvapenie však považujeme cenu modelu Leon CUPRA Limited začínajúcu na sume 31 940 €. Už v základe totiž môžete počítať s prakticky všetkými podstatnými vymoženosťami ako sú napríklad **funkcie Digital Cockpit vrátane navigácie, SEAT Drive Profile, aktívnou uzávierkou diferenciálu, progresívnym riadením, adaptívnym podvozkom a FULL-LED svetlometmi.**




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.