Nové Audi A6 a A6 Avant sa už predávajú, cenový rozdiel je minimálny

Slovenské zastúpenie automobilky Audi spustilo predaj novej A6 a A6 Avant. Ceny sú priaznivé, za extra si výbavu si však ako vždy poriadne priplatíte.
Vydané  Text: 

V modelovom roku 2019 sa Audi A6 predstavuje ako supermoderný luxusný sedan a ako rovnako zaujímavý Avant, teda kombi.


Audi A6 vo verzii Limuzína na Slovensku kúpite za minimálne 56 850 €
Audi A6 vo verzii Avant (kombi) na Slovensku kúpite za minimálne 59 550 €




Zatiaľ sa v ponuke sa objavuje výlučne s naftovým motorom TDI (2967 cm3) s výkonnostnými úrovniami 45 a 50 (170 a 210 kW). Všetky motory sú vybavené novou technológiou „mild hybrid“ (MHEV), ktorá má prispieť k zníženiu spotreby a emisií. Mild hybrid od Audi vie znížiť spotrebu paliva v reálnej prevádzke až o 0,7 litra na 100 kilometrov. Remeňom poháňaný generátor zapaľovania spolupracuje s lítium-iónovou batériou a vyrába dodatočnú energiu, ktorú využije na lepšiu akceleráciu, väčšiu účinnosť a vyšší komfort jazdy. Technológia je v ponuke v dvoch variantoch: pri štvorvalcových agregátoch používa 12 V elektrickú sieť, pri šesťvalcových motoroch 48 V elektrickú sieť, ktorá slúži tiež ako hlavná elektrická sieť.

Šesťvalcový vidlicový naftový agregát 3.0 TDI spĺňa emisnú normu Euro 6 a spolupracuje s osemstupňovou automatickou prevodovkou tiptronic, benzínový motor 3.0 TFSI sa bude dodávať so sedemstupňovou automatickou prevodovkou S tronic. Obidva motory sú sériovo vybavené pohonom všetkých kolies quattro, ale v rôznych verziách. Pohon s prevodovkou tiptronic sa kombinuje so samosvorným medzinápravovým diferenciálom, pri prevodovke S tronic sa dodáva ešte efektívnejší pohon quattro ultra, ktorý rýchlo pripája pohon zadných kolies, ak je to potrebné. Radenie rýchlostných stupňov je pri všetkých agregátoch výhradne automatické – kvôli vyššej účinnosti a komfortnej jazde.

Neskôr má do predaja doraziť aj dvojlitrové TDI so 150 kW, označené 40 TDI.

Vzhľad novej generácie je výrazne dynamickejší. Ostré línie však podľa automobilky neovplyvnili vnútorný priestor ani variabilitu. Objem batožinového priestoru je na úrovni od 565 dm3, po sklopení zadných sedadiel (delené v pomere 40:20:40) ho môžete zväčšiť až na 1 680 dm3.

Samotné rozmery sa medzigeneračne výrazne nezmenili, Audi A6 Avant si zachováva 4,94 metra na dĺžku, 1,89 metra na šírku a 1,47 metra na výšku.

Interiér je po stránke dizajnu prakticky totožný s Audi A7, čo znamená, že si osvojil správny pomer členitosti, minimalizmu, precízne spracovaných detailov a modernej interpretácie luxusu. Z modelu A7 tiež preberá väčšinu bezpečnostných prvkov vrátane adaptívneho asistenta (ADA), vďaka ktorému môže A6-ka fungovať ako čiastočne autonómne vozidlo.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.