Takto vyzerá modernizovaná Škoda Fabia! Zmeny sú takmer neviditeľné.

Novinka poteší vylepšenou technikou.
Vydané  Text: 
Ani šedá kôra mozgová by Poirotovi nepomohla narýchlo vyhľadať dizajnové zmeny na modernizovanej Fabii. Oficiálne zdroje však uvádzajú, že dizajnéri pozmenili tvar nárazníkov a svetlometov, ktoré získali novú LED technológiu. Hatchback si po novom môžete objednať aj s 18“ diskami kolies. Podobne je na tom aj interiér. Zmenili sa materiály, k dispozícii bude nový druh čalúnenia sedadiel a pribudlo zopár USB vstupov. Už v základe bude k dispozícii aj infotainment s 6,5“ dotykovým displejom a podporou USB kľúčov, SD kariet a Bluetooth. Pre funkciu zrkadlenia obrazovky telefónu musíte siahnuť hlbšie do vrecka a priplatiť si za systém Swing Plus či Amundsen.
Pribudlo tiež niekoľko nových Simply Clever riešení v podobe držiakov na tablet, odpadkového koša vo dverách či univerzálnej podložky v kufri. Nás však zaujali asistenčné systémy, ktoré Fabiu udržia v jazdnom pruhu alebo upozornia vodiča na auto, ktoré sa nachádza v mŕtvom uhle. Svižne jazdiacich vodičov sklame ponuka motorov, v ktorej nenájdeme ani najslabšiu verziu 1.5 TSI. Ponuka sa orientuje na benzínové trojvalcové motory. Základom bude litrové MPI s výkonom rýchlovarnej kanvice (44 kW) a na vrchole 1.0 TSI s 81 kW (110 k). Viac informácii zverejní automobilka Škoda na autosalóne v Ženeve.




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.